Trekkertrek Zuid-Beijerland 2019 komt er weer aan

641
Foto Mieke Kruithof - Trekker Trek

ZUID-BEIJERLAND – 2 jaar na het succes van 2017 is het bijna weer zo ver. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni barst het spektakel aan de Hogeweg in Zuid-Beijerland weer los. Het terrein wordt omgebouwd tot een spectaculair evenement met stoere 4WD auto’s, ronkende trekkers en rokende vrachtwagens. Al steigerend en met grote rookpluimen zal op twee banen de strijd worden gevoerd in diverse gewichtsklassen. De organisatie verwacht net als in 2017 ruim 5000 bezoekers.

Bij een trekkertrekwedstrijd is het de bedoeling dat je met je trekker de sleepwagen zover mogelijk over de baan trekt. Een sleepwagen is een zelfrijdende wagen die steeds meer weerstand opbouwt, zodat de trekker steeds harder moet gaan trekken. Haal je de 100 meter? Dan heb je full pull. In de standaardklassen, ook wel boerenklasse genoemd, doen veel oudere niet opgevoerde trekkers mee waar normaal mee op het land wordt gewerkt. Deze kunnen niet terugschakelen tijdens de trekpoging wat zorgt voor brullende motoren, rook en steigerende trekkers. Ook is er een spectaculaire sportklasse met opgevoerde trekkers, een girlpowerklasse voor de dames en een 4WD autoklasse.

Ook dit jaar is er op vrijdag, na het enorme succes van twee jaar geleden, een spectaculaire wedstrijd met opgevoerde vrachtwagens voor het Nederlands kampioenschap.
Aansluitend aan de wedstrijd wordt er op vrijdagavond een groots feest gehouden in de tent met DJ René van Dalen! Op zaterdag is er aansluitend aan de wedstrijd tevens een tentfeest. Deze wordt in samenwerking met de Plattelands Jongeren Hoeksche Waard georganiseerd en met de DJ’s van Qmusic zal het dak eraf gaan.

Naast al de trekkers, auto’s en vrachtwagens is er voor de kinderen ook veel te beleven op het terrein. Zo hebben we dit jaar een speciale skelter-trek wedstrijd welke op zaterdag middag wordt gehouden, een mega krijtbord, diverse springkussens, een vrolijke draaimolen en voor de oudere kinderen een spectaculaire stormbaan.

Naast al dit spektakel is er ook gelegenheid voor een hapje en een drankje. Er zijn poffertjes voor de kinderen, een zak patat of een broodje hamburger, vers Hoeksche Waards schepijs en speciaal voor de echte trekkertrek fan een broodje Full Pulled Pork!

De wedstrijd start vrijdag om 17:00 uur en zaterdag om 11:00 uur. De entree bedraagt € 10,00 voor het complete weekend. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ook het parkeren op het naastgelegen terrein is gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.