Geef vrijheid door!

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
In Heinenoord werd op 20 mei 1950 het monument ‘Moeder’ onthuld. Vier jaar eerder, op 18 februari 1946, werd een voorlopig monument onthuld op deze plaats: een rode sokkel met daarop een wit kruis. - Foto WO2 Hoeksche Waard.nl

Heinenoord – Op zaterdag 4 mei 2019 vindt een herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument “Moeder” langs de secundaire weg N217 in Heinenoord.

Om 18.45 uur is het ontvangst van de deelnemers aan de stille tocht in de foyer van het multifunctioneel gebouw “De Tienvoet”. Waarna om 19.25 uur de stille tocht vertrekt van “De Tienvoet” via de Dorpsstraat en de Oud-Heinenoordseweg naar het monument “Moeder” langs de secundaire weg N217. Na het spelen van “The Last Post” wordt er twee minuten stilte gehouden gevolgd door het hijsen van de vlag. 

 
Na de officiële ceremonie krijgt iedereen de gelegenheid om langs het monument te lopen. Aan het eind van het pad worden speldjes uitgedeeld van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Oranjevereniging Nederland en Oranje wilt u vragen om de speldjes door te geven, zodat de vrijheid symbolisch doorgegeven wordt. Jong en oud mogen hier aan deelnemen.
 
Geef de vrijheid aan zoveel mogelijk mensen door of geef de vrijheid zo ver mogelijk door. Gebruik @nederlandenoranje op Instagram en Facebook om ons te taggen. Op www.nederlandenoranje.nl onder “Herdenking 4 mei” is het gehele programma terug te vinden en ook de actie “Geef vrijheid door”.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren