Druk bezochte en indrukwekkende Herdenking in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto's Bert Waardenburg

Oud-Beijerland – Het is zaterdag 4 mei 2019 rond de klok van 7… terwijl de laatste buien zich ijlings uit de voeten maken, neemt het aantal bezoekers bij het Joodse gedenkteken aan de Havendam in Oud-Beijerland zienderogen toe.

De zon zet het monument, met daarop de namen van de omgekomen Joodse inwoners, in een gouden gloed. De aanwezigen zijn merkbaar onder de indruk als chazzan Bram Lagendijk van de Liberaal Joodse Gemeente in Rotterdam de slachtoffers herdenkt met de gebeden Jizkor en Kaddish.

Na een minuut stilte en kranslegging, onder meer door wethouder Paul Boogaard en raadslid Mark de Koning, gaan we in een stille tocht naar het monument Vrij in het Laningpark voor de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking. Hét – altijd weer – indrukwekkende moment waarop we met elkaar twee minuten stil zijn en stil staan, waarop we 120 tellen stille eer betuigen aan allen die hun leven gaven voor onze vrijheid. In het bijzonder tijdens de gruwelijke periode van de Tweede Wereldoorlog. Hét moment ook waarop je dankbaar beseft: wat hebben we het goed in Nederland!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren