Tour langs de Boer op Hemelvaartsdag

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Het eerste lustrum voor het zeer succesvolle Tour langs de Boer. Zeker met mooi weer belooft deze dag het educatieve familie-uitje van de Hoeksche Waard. Alle bedrijven zijn druk bezig met de voorbereidingen, natuurlijk maken we er weer een hele leuke, interessante dag van, waarop de agrarische sector volop in positieve aandacht staat!

Een ruim aanbod van de agrarische sectoren die  in de Hoeksche Waard te vinden zijn, openen tussen 10 uur en 16 uur tijdens Tour langs de Boer, de stallen, kassen, schuren en de boomgaard. Dit om het publiek en vooral kinderen te laten zien waar ons voedsel met zoveel zorg en aandacht geproduceerd wordt.

Op elk bedrijf is een speciale activiteit voor de kinderen zoals appelsap persen, aardbei plantje poten, graan malen, krulfriet snijden en bakken, fruitspiesjes maken, speurtocht door de kas, oud Hollandse spelen o.a. steltlopen, koetje melken en ketelpakhangen.

Op de bedrijven zijn rondleidingen, demonstraties, uitleg duurzame landbouw en akkerrandenbeheer en uiteraard proeverijen van Hoeksche Waardse producten.   Er is een  treinverbinding voor de kinderen tussen van Herk Fruit en akkerbouwbedrijf van den Hoek en de parkeerplaats aan de Westdijk. Bij melkveebedrijf Oudijk in Strijen kan het publiek kaas proeven die gemaakt is van de melk van deze koeien. Ook rijdt er een huifkar van Westhoekschapen via Molen Windlust in Westmaas naar de melkstal van Westhoekschapen aan de Munnikendijk, waar de kinderen pony kunnen rijden en mee kunnen doen aan de schapenquiz. Bij Boerderij de Kikkershoek zal de Hoeksche Waardse Blues Band “Môt Wat” vanaf 11.30 uur voor de sfeer op het erf zorgen. Ook zullen de Oldtimer Vrienden Hoeksche Waard bij Boerderij de Kikkershoek met tientallen oldtimer tractoren opgesteld staan. Om 13.00 uur vertrekken ze voor een rondrit langs Museum Hoeksche Waard in Heinenoord, dan richting Puttershoek waar ze een kwartiertje stoppen op het Zomerplein bij Huys ‘t Hoecke(13.45 uur)  Via het dorp Mijnsheerenland terug naar Boerderij de Kikkershoek (14.30 uur).

Museum Hoeksche Waard laat de verbinding tussen het heden en verleden zien op museum boerderij Oost-Leeuwenstein in Heinenoord. Maar liefst vier Molens tonen aan de bezoekers dat hun werk nauw verweven is met de agrarische sector in de Hoeksche Waard.

Overal zijn heerlijke verse producten bij de boerderijen te koop. Dus tour langs de boer en men zal verstelt staan van het grote  aantal producten wat in de Hoeksche Waard met zoveel passie en trots geproduceerd wordt.

Met klem adviseren we om op de fiets te komen om parkeerproblemen te voorkomen. Bovendien kunt u met de fiets vaak tot aan het erf rijden. Komt u met de auto, dan moet er ook veel gelopen worden.  Parkeer NIET aan twee kanten van de weg i.v.m. hulpdiensten die er altijd door moeten kunnen.  Neem contant geld mee, u kunt lang niet overal pinnen.

Maak er een gezellig dagje uit voor het hele gezin van en kom op de fiets. Ook dit jaar staat de Fietsroute als audioroute   “Tour langs de boer “op de app van Izi.travel en is gratis te downloaden. Of scan de QR Code en u heeft de route. Meer informatie is te vinden op Facebookpagina van Tour langs de Boer. Aan alle basisscholen in de Hoeksche Waard is digitaal de ‘Tourkaart’ verstuurd. Voor de kinderen die via school geen ‘Tourkaart’ hebben ontvangen; op alle bedrijven zijn ‘Tourkaarten’ aanwezig.

Daarnaast kunt u deze ook printen via onderstaande link:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren