Niks missen van de Roparun dit weekend? Volg het hier live op Hoeksch Nieuws Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

In het pinksterweekend zijn tussen Parijs, Hamburg en Rotterdam ruim achtduizend hardlopers, fietsers en andere teamleden actief voor de 28e editie van de Roparun. Met deze estafetteloop zamelen zij geld in voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker en hun directe omgeving. De achtduizend deelnemers en vijfhonderd vrijwilligers zetten zich – vaak al jaren achtereen – in voor een betere kwaliteit van leven voor hun medemens. Vorig jaar was de opbrengst meer dan vijf miljoen euro.

Op zaterdag 8 juni vertrekken vanuit Hamburg honderd teams en in Parijs staan 221 teams aan de start. Nieuw dit jaar is de halve Roparun, met twee teams aan de start in Almelo. Elk team telt ongeveer vijfentwintig deelnemers. Alle teams finishen op maandag 10 juni tussen 12.00 en 19.00 uur op de Binnenrotte in de Rotterdamse binnenstad.

Ongeveer honderd van de vrijwilligers zijn tijdens de Roparun op pad in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland om de thuisblijvers van minuut tot minuut op de hoogte te houden van deze grootste non-stop estafetteloop ter wereld. Dat gebeurt via de radio, online en in beeld op Hoeksch Nieuws Hoeksche Waard

Volg hier de live uitzending:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.