FIOD houdt vijf verdachten aan in ‘s-Gravendeel voor witwassen crimineel geld

1764

‘S-GRAVENDEEL – Op woensdag 12 juni heeft de FIOD vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om twee mannen van 36 en 35 en drie vrouwen van 62, 39 en 28 jaar uit de gemeente ’Hoeksche Waard in het dorp ‘s-Gravendeel . Allen worden verdacht van witwassen.

Er is beslag gelegd op administratie, vier panden met een totale waarde van 1,3 miljoen euro, drie auto’s, ruim 60.000 euro contant geld, horloges, antiek en tassen met een getaxeerde waarde van 100.000 euro. Ook is beslag gelegd op vijf bankrekeningen en zijn diverse wapens overgedragen aan politie. Het geld en andere waardevolle spullen waren opgeborgen in drie kluizen en verborgen ruimten; één daarvan bevond zich in het plafond. De Douane heeft de woningen doorzocht met geld- en drugshonden.

De FIOD is het onderzoek gestart op grond van informatie uit een ander strafrechtelijk onderzoek naar verdovende middelen. Het vermoeden is dat verdachten panden kopen met crimineel geld. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Foto Pixabay


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.