Nieuwe locatie voor scholen De Ark, Willem Alexander, Het Pluspunt en het Actief College in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het Actief College is een openbare school voor vmbo, basis-, kaderberoepsgerichte en gemengde theoretische leerweg (Vak Mavo). De school heeft ongeveer 500 leerlingen. De school is momenteel gehuisvest in een gebouw uit 1955 aan de Koninginneweg.De school verhuist van de Koninginneweg naar de Kwakscheweg, waar een nieuw energiezuinig pand inclusief gymzaal gerealiseerd wordt. Stichting OVO wordt de bouwheer van het project.

Aan de Graaf van Egmondstraat 79, waar zich voorheen basisschool De Ark bevond, komt een nieuw Kenniscentrum Speciaal Onderwijs. Het Kenniscentrum huisvest straks drie scholen (voor (voortgezet) speciaal onderwijs) en een zorgorganisatie die zich richt op dagopvang voor kinderen en jongeren. Het Kenniscentrum vervangt de huidige schoolgebouwen van De Ark, De Willem Alexander en Het Pluspunt en voorziet straks in speciaal (voortgezet) onderwijs. Ook dit pand wordt energiezuinig en krijgt een eigen gymzaal.

Het past bij de ambities van de gemeente, schoolbesturen en het Samenwerkingsverband om alle leerlingen passend en thuisnabij onderwijs aan te bieden. Vanmiddag ondertekenden Wethouder Harry van Waveren namens Gemeente Oud-Beijerland en Luc van Heeren namens Stichting OVO de samenwerkingsovereenkomst voor het Actief College. Ook de overeenkomst tussen de gemeente (Harry van Waveren), CSG De Waard (Bert Tuk), Stichting ACIS (Luc van Heeren) en Stichting Gemiva-SVG Groep (George de Water) voor de nieuwbouw van het Kenniscentrum werd van middag ondertekend.

De oplevering van beide gebouwen staat gepland voor eind 2020.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren