Groots welkom in Oud-Beijerland voor Roparunners op Tweede Pinksterdag

De bewoners worden opgeroepen de route te versieren

729

OUD-BEIJERLAND – Op zaterdag 19 mei gaat in Parijs de 27ste editie van de Roparun van start. De finish is op maandag 2e Pinksterdag 21 mei Rotterdam.Maar eerst komt de hele karavaan nog door Oud-Beijerland!!!

De Roparun is een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Dit jaar komt de Roparun voor de 10e keer door Oud-Beijerland en het is in al die jaren uitgegroeid tot een groots en succesvol evenement. Alle activiteiten en feestelijkhedendie het doorkomstcomité organiseren tijdens deze doorkomst worden zeer gewaardeerd door de bewoners en bezoekers van Oud-Beijerland.

De warme ontvangst in Oud-Beijerland wordt primair georganiseerd voor de 233 deelnemende teams die vanuit Parijs de lange en zware tocht volbrengen naar Rotterdam. Vorig jaar hebben de teams er blijk van gegeven dat ze de ontvangst in Oud- Beijerland bijzonder waarderen want toen mocht het doorkomstcomité de derde prijs voor de beste doorkomstplaats in ontvangst nemen.

Het winnen van de prijs is echter niet het primaire doel van het doorkomstcomité, maarhet is wel een extra stimulans om er ieder jaar voor de teams iets moois van te maken. Diverse goede doelen hebben al mogen profiteren van het winnen van deze prijs. Een aantal zich presenteren tijdens de doorkomst rondom het Oude Raadhuis.

Overige activiteiten

Algemeen
Op diverse plaatsen langs de route wapperen de speciaal ontworpen vlaggen, spandoeken en worden er versieringen aangebracht met ballondecoraties en vlaggetjes. Alle bewoners langs de route worden opgeroepen om hun huis of tuin te versieren, laat het maar lekker opvallen en maak het gezellig.
In de loop van de ochtend mogen we de burgemeester van Zele met zijn team verwachten in Oud-Beijerland. Hij wordt ontvangen door burgemeester mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld en vanaf de locatie Schep worden ze met de Spuit Elf naar het centrum vervoerd. Dit is altijd een ludiek en vrolijk gebeuren.

Welkom in Oud-Beijerland bij Kantoor Schep.


De lopers komen via de Kwakscheweg Oud-Beijerland binnen, waar hen een nieuwe verrassing wacht. Vervolgens slaan ze rechtsaf de Langeweg in, door een fantastische opblaasbare Triomfboog. Ze worden daar muzikaal welkom geheten door dweilband de Spuigasten. De Schep Groep organiseert dit jaar diverse activiteiten veelal gericht opkinderen om zo zoveel mogelijk publiek te trekken en een spectaculair welkom te creërenbij de binnenkomst in Oud-Beijerland. De brandweer helpt hieraan mee door zoveelmogelijk materieel in te zetten en voor de jeugd allerlei ‘brandweerspellen’ te organiseren. Ook zet zij haar mooie auto’s langs de route.

De Schep groep heeft gezorgd voor diverse gratis attracties langs de weg, zoals een luchtkussen, een draaimolen, een zweefmolen, schminken en een ballonnenclown. Tegen een vergoeding kan er gebruik gemaakt worden van de Bungee Trampoline. Er is ook gedacht aan de inwendige wensen van de kinderen; er zijn suikerspinnen en poffertjes. Deze worden verkocht tegen een kleine vergoeding t.g.v. de Roparun. Verder zijn er ook allerlei lekkernijen te koop van Bakkerij Boender.

Vanaf 10:00 uur is er een continu muziekprogramma. Zanger / presentator Just Franky zal een aantal zang optredens verzorgen en verder de doorkomende teams welkom heten in Oud-Beijerland. Een DJ verzorgt de muzikale omlijsting.

Oude Raadhuis centrum Oud-Beijerland.
In de Julianastraat staat een gezellig meetingpoint van Mars Food en de Vaes Runners waar alle teams van kunnen mee genieten.

Zodra de teams de Oost Voorstraat indraaien horen en zien ze de Djembégroep AfricanHope. Gedragen door dit getrommel trekken ze richting het centrum. Via een fleurige ballonslinger en een ware vlaggetjesregen passeren zij het Oude Raadhuis.
Het promoteam Roparun Oud-Beijerland, bestaande uit danseressen van Balance’th,maakt er nog een feestelijker geheel van.

Aan de Oost-Voorstraat, naast het podium over de Vliet, is een podium geplaatst waar de optredens plaatsvinden. Het podium over de Vliet is omgetoverd tot gezellig terras, waar de bezoekers hopelijk in een lekker zonnetje kunnen genieten van de doorkomende teams en de optredens. De vaste presentator Ruud van der Heijden ‘praat’ de teams het centrum in en vertelt aan het publiek, wie het zijn en of ze iets bijzonders hebben meegemaakt. Het muziek programma bestaat uit de band Emily and the Young Ones en gezellige muziek van dweilbandjes.

De catering op het podium wordt verzorgd door Diggels Het Oude Postkantoor.

De Beren en de Heeren van Beijerland en verder
Op het Marktplein bij de terrassen van De Beren en de Heeren van Beijerland wordt hetweer een groot feest met bekende DJ’s en partyzangers.

Bij het Soffree on Fiftyfour is er ook gezellig meeting Point voor een nieuw Oud-Beijerlands team”De Blije Beijerlanders”. Dit team bestaat volledig uit vrouwen. Op dezelocatie is gezellige muziek en dit geeft de teams weer een stevige duw richting Café DeDijk, waar het ook erg gezellig is. Hier is ongetwijfeld het meeting point voor het team ABM Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.