Gedeelte collectie Museum Oude Raadhuis Oud-Beijerland naar Museum Hoeksche Waard in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto archief

Heinenoord – Op donderdag 4 juli zal officieel de overdracht van een groot deel van de collectie van Museum Oude Raadhuis aan Museum Hoeksche Waard plaatsvinden. De voorzitter van het museumbestuur, John Stuurman, en directeur van Museum Hoeksche Waard, Belle van den Berg, tekenen dan een overeenkomst die de overdracht vastlegt. Het Museum Hoeksche Waard zal voortaan de zorg overnemen voor het behoud van deze collectiestukken. Het gaat om bijna tienduizend objecten variërend van foto’s tot schilderijen, maquettes, textilia, speelgoed, beelden en meubels.

In februari dit jaar heeft de stichting Museum Oude Raadhuis besloten tot opheffing van de stichting per 1 september a.s. De stichting zag geen mogelijkheden meer om een museum te exploiteren in de zeer beperkte ruimte die er voor hen was in de nieuwe plannen van de gemeente Hoeksche Waard voor het oude raadhuisgebouw in Oud-Beijerland.

Wegens deze opheffing van de stichting Museum Oude Raadhuis is aan Museum Hoeksche Waard gevraagd om de collectie een plek te geven zodat deze bewaard kan blijven. Vrijwilligers van beide musea hebben de afgelopen 6 maanden hard gewerkt aan de selectie en verhuizing van over te nemen collectiestukken. Die stukken die niet naar Museum Hoeksche Waard gaan, worden overgedragen aan de gemeente.

Museum Hoeksche Waard zal zich inzetten om zo goed mogelijk te behouden wat vrijwilligers van museum ‘t Oude Raadhuis al sinds 1991 met zorg en aandacht voor de Oud-Beijerlandse historie verzameld, beheerd, beschreven en geëxposeerd hebben.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren