Dagje varen met de spido en ontspannen op natuureiland Tiengemeten!

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Tiengemeten, Korendijk, Haringvliet, Zuid-Holland, Nederland, Europa

Op steenworp afstand van Rotterdam ligt natuureiland Tiengemeten. Een weids eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. Gidsen van Natuurmonumenten nemen u mee weg van de vaste wal en de hectiek van alle dag om vogels en bevers te spotten en de Schotse hooglanders te bewonderen.

De dag begint met een warm kopje koffie en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom, die door onze vriendelijke bemanning wordt geserveerd. Na een welkomstwoord van de kapitein zetten wij koers richting Tiengemeten.

Tegen het middaguur kunt u gaan genieten van een buffet waarbij u kunt kiezen uit diverse koude en warme gerechten. Na de lunch meren wij aan in Tiengemeten waar u wordt opgewacht door enthousiaste en ervaren gidsen van Natuurmonumenten, die u op geheel eigen wijze kennis laten maken met dit bijzondere natuureiland. Na deze natuurwandeling kunt u weer inschepen en vertrekken we richting Rotterdam. Tijdens deze terugreis heeft u nog voldoende tijd om van het constant wisselende uitzicht, en (hopelijk) van het mooie weer te genieten op het ruime buitendek.

Route:
Vanaf de thuishaven van Spido varen wij stroomafwaarts over de rivier de Nieuwe Maas richting het Botlekgebied, het bekende haven en industriegebied van Rotterdam. Vervolgens varen wij over de rivier, de Oude Maas, langs plaatsen zoals Spijkenisse en Hoogvliet waarbij we het prachtige natuurgebied de Rhoonse Grienden passeren om vervolgens het Spui over te varen waar we uitkomen op het Haringvliet en bereiken we uiteindelijk het eiland Tiengemeten.
Na het bezoek aan Tiengemeten varen we, onder de brug van Numansdorp door, richting de welbekende Moerdijkbrug. Net voor de brug steken wij over naar rivier de Dordtsche Kil waarbij we de Drechtsteden passeren zoals Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Aan het einde van de rivier De Noord zien we de prachtige Skyline van Rotterdam alweer tevoorschijn komen en ziet u na het passeren van de Brienenoordbrug nog een glimp van het bekende Rotterdamse voetbalstadion “De Kuip”.
Tot slot varen wij onder de Willemsbrug en de Erasmusbrug door naar de thuishaven van Spido.

Afvaarten 2019:
Donderdag 11 juli
Donderdag 1 augustus
Woensdag 28 augustus

Programma

Vanaf 10:00 uurInscheping Spido
 Ontvangst met 1 x koffie en thee en appelgebak.
10.30 uurAfvaart en welkomstwoord door de kapitein.
ca. 12:00 uurSoep wordt geserveerd aansluitend lunchbuffet.
13.30 uurAankomst Tiengemeten aansluitend natuurwandeling

o.b.v. gids van 13:45 – 15:00 uur.

15.15 – 15.30 uurTerugkomst aan boord aansluitend terugreis
naar Rotterdam.
ca. 18.30 uurAankomst Spido, aansluitend ontscheping.

Tarief:

Inbegrepen in de prijs:
– Ontvangst met een kopje koffie en appelgebak met slagroom
– Soep, uitgebreid buffet met diverse koude en warme gerechten en klein dessert
– Natuurwandeling Tiengemeten onder begeleiding van gidsen*

Overige dranken zijn voor eigen rekening. Pinnen aan boord is mogelijk.

  • De wandeling is niet geschikt voor mensen met een rollator of rolstoel en die slecht ter been zijn. Er is voor deze mensen eventueel de mogelijkheid om, op eigen gelegenheid, één van de musea te bezoeken op het eiland. Ook worden goede wandelschoenen aanbevolen voor deze wandeling.

Voor meer informatie over Tiengemeten verwijzen wij graag naar de website van Natuurmonumenten.

 

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren