Hans Kooijmans uit Puttershoek loopt 600 km van Puttershoek naar Duitsland om geld in te zamelen voor het MS Fonds

1434
Hans samen met zijn vrouw die in 2018 door de ziekte MS overleed

Puttershoek – Hans Kooijmans vertrekt op 22 juli lopend voor zijn 3,5 weekse tocht van 600 km naar naar Duitsland om zoveel mogelijk geld op te halen voor het MS Fonds. In 2018 verloor hij zijn vrouw door MS tot nu toe heef heeft hij  zelf al meer dan 500 euro opgehaald opgehaald.  

Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan (nog) niet. Daarom is dochter Lisa ook een online doneeractie gestart om nog meer geld in te zamelen voor het MS Fonds zodat er genezende medicijnen kunnen worden ontwikkeld.


Lisa Kooijmans

De oproep van dochter Lisa

Deze zomer gaat m’n vader Hans Kooijmans 600 km lopen naar Duitsland om geld in te zamelen voor het MS fonds. Mijn lieve mama is vorig jaar overleden aan die rotziekte MS. Wil jij mijn vader en al die mensen met MS steunen? Doneer dan hieronder, alle bedragen groot en klein helpen. ❤️

Liefs,

Lisa

  • Deze donatiemodule is mede tot stand gekomen door de Dichter van Zuid, Roparunteam FLINK en Rijsdijk Techniek

Wat is MS?

Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 800 mensen bij. De eerste symptomen laten zich zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Een oplossing voor MS is er niet. Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan (nog) niet. Mensen met MS kunnen wel gewoon oud worden.

Lees verder op de website van het MS Fonds www.nationaalmsfonds.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.