Twee Hoeksche Waardse talenten geselecteerd voor Europees Kampioenschap wielrennen U19

384

HOEKSCHE WAARD – Vandaag maakte de KNWU de selectie bekend voor het Europees Kampioenschap wielrennen dat dit jaar van 7 t/m 11 augustus in Alkmaar gehouden wordt.Twee van hen komen uit de Hoeksche Waard: de 18 jarige Leonie Bos en de 17 jarige Olav Kooij.Beiden zijn gestart met wielrennen bij De Hoeksche Renners.

Leonie Bos

Wielrenster Leonie Bos – Privefoto

Leonie, geboren en getogen in ‘s-Gravendeel rijdt sinds dit jaar bij SWABO women development team U19. Leonie dankt haar selectie plaats aan een sterk seizoen op de weg én in de tijdrit.
Het seizoen startte met een 7de plaats in Strijen, waarna een eerste plaats volgde in de Marion Gödde ronde en de Tour de Lasalle. Leonie maakte indruk met een 2e plaats op het NK tijdrijden met een minimaal verschil met nummer 1.

Olav Kooij pakt prijs na prijs en mag dan ook verdient naar het EK Wielrennen – Foto Joeri de Connink Photograpy

De 17-jarige Numansdorper Olav Kooij rijdt op dit moment bij Willebrord Wil Vooruit. Deze sterke ploeg heeft dit seizoen al 14 overwinningen binnen gehaald. Olav kwam als eerste over de streep in de Acht van Bladel, Omloop 3 Provincies, de Spie Internationale Driedaagse en Tour de l’Eure.Volgend seizoen rijdt Olav, samen met twaalf tot zestien talenten onder 23 jaar, bij de opleidingsploeg van Jumbo Visma.

De bondscoaches van de KNWU: “we staan aan de start met een sterk team. We gaan er alles aan doen om in eigen land Europees kampioen worden”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.