Dode vissen door het warme weer en door het onweer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Afgelopen weekend ontving het waterschap meldingen van dode vissen in met name Poortugaal, Rhoon, Brielle, Nissewaard en Zuid-Beijerland. Daar waar dode vissen in sloten van het waterschap liggen worden ze zo snel mogelijk verwijderd. De oorzaak is een laag zuurstofgehalte in het water. Dit komt door het warme weer, gevolgd door onweer en zware regenbuien. Deze buien zijn niet voldoende om de sloten op peil te houden. Daarom laten we nog steeds overal water in in de sloten. Hiervan profiteren de vissen ook. 

Water wegpompen

Tegelijkertijd had het oostelijk deel van Goeree-Overflakkee (Oude-Tonge en Ooltgensplaat) dit weekend te maken met onweer waar veel regen uit viel. Daar hebben gemalen volle kracht aan gestaan om het te veel aan water in de sloten weer weg te pompen.

Ook gemaal Galathee bij Ooltgensplaat (Goeree-Overflakkee) heeft water uitgepompt. Dit gemaal kan ook inlaten, maar dat was al gestopt van vanwege blauwalg in het Volkerrak Zoommeer. Het water voor deze polders laten we nu in via Den Bommel. Dit water halen we vanuit het Haringvliet.

Zoet water

Voor alle eilanden geldt dat er voldoende water in de rivieren zit voer is om zoet water in te laten. Bij Piershil (Hoeksche Waard) hebben we wel een mobiele pomp geplaatst om het water over de stuw te helpen. 

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren