Veiliger fietsen tot je 100ste doortrappen maar!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Welzijn HW

PUTTERSHOEK – De laatste Doortrapdag is op 3 september. Op deze dag hebben we in de ochtend theorieles van Veilig Verkeer Nederland en na de lunch stappen we op de fiets vanaf jongerencentrum the Point richting Strijen. Daar wordt door museum “Het land van Strijen” een rondleiding verzorgd.


Oudere Nederlanders blijven steeds langer fietsen en geef ze eens ongelijk. Het is namelijk heel goed nieuws; actief en gezond mobiel blijven is belangrijk om gezond ouder te worden. Toch is fietsen niet zonder risico’s. Het aantal fietsongelukken met oudere fietsers neemt toe zowel bij gewone fietsen als met e-bikes.

‘Doortrappen’- een veilig fietsen programma – wordt in Puttershoek en Maasdam door de gemeenschap opgepakt als middel voor de fietsende oudere doelgroep. Inmiddels hebben we, met succes, 4 Doortrapdagen achter de rug.

Maar wat houdt ‘Doortrappen’ nog meer in? Het programma is ontwikkeld voor de fietser, waar de verkeersregels nog een keer voorbij komen, je handige tips en trucs krijgt over veilig op en af stappen en verkeerssituaties oefent in theorie en praktijk. Dit is slechts een greep uit het aantal onderwerpen dat voorbij is gekomen tijdens de Doortrapdagen. Je stapt na de lunch dan ook met al je opgedane kennis op de fiets om die meteen in de praktijk te brengen. Zo fiets je zekerder!

Per Doortrapdag kunnen maximaal 30 mensen meedoen en voor 3 september hebben we nog plaatsen vrij. De kosten zijn 5 euro per persoon per keer, inclusief koffie/thee en lunch. Je kan je aanmelden bij [email protected] of bij de receptie van Welzijn Hoeksche Waard via 088-7308900. De receptie is geopend van 09:00-12:30. Doortrappen is in samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid, Veilig Verkeer Nederland, de gemeente Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.