Zaterdag 14 september is de  Nieuwlandmarkt en Open Monumentendag in Westmaas

161

Westmaas – Dit jaar wordt de Nieuwlandmarkt van Westmaas op zaterdag 14 september gehouden, samen met de jaarlijkse Open Monumentendag. Er zullen die dag allerlei evenementen plaats vinden in de Dorpskerk van Westmaas, het kerkelijk centrum De Munnik en bij goed weer ook rondom de kerk. De Nieuwlandmarkt duurt van 10.00 – 16.15 uur.

De markt bestaat uit o.a. een Rad van avontuur waarmee diverse prijzen zijn te winnen. De gehele dag door is er verkoop van groente, fruit en potplanten. Verder is er een veiling van diensten en bepaalde producten die per opbod worden aangeboden. Voor iedereen is er een hapje en een drankje te koop. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur                     Start Open Monumentendag en Nieuwlandmarkt
  • 10.00 – 10.45 uur         Tussen kunst & kitsch in de kerk (neem je eigen kunst mee)
  • 10.45 – 11.15 uur         Orgelspel (in de kerk)
  • 11.00 – 12.15 uur         Rad van avontuur, buiten of in/rondom De Munnik
  • 12.15 – 12.45 uur         Optreden kinderen in de kerk
  • 13.30 – 15.00 uur         Workshop schilderen/glaswerk in de kerk
  • 13.30 – 14.45 uur         Rad van avontuur buiten of in/rondom de Munnik
  • 15.00 – 15.30 uur         Veiling in de kerk
  • 15.45 – 16.15 uur         Concert door leerlingen e.d. P.J.

Rondrit Ritselaar

Tussen de programmaonderdelen door is er ieder uur een rondrit door de Ritselaar die door Ben Holster wordt verzorgd. Gestart wordt vanaf gebouw De Munnik en halverwege de rit wordt o.a. de melkveehouderij van Arie-Pieter Verhorst bezocht.

Verder wordt er informatie over de Dorpskerk verstrekt die wordt omlijst met orgelspel. Deelname aan bepaalde programmaonderdelen kan op ieder moment. Voor meer informatie over Nieuwlandmarkt wordt verwezen naar de website www.pkn-nieuwland.nl. Omstreeks 16.15 uur zijn de Nieuwlandmarkt en de Open Monumentendag Westmaas afgelopen. De opbrengst van deze Nieuwlandmarkt is geheel bestemd voor de eigen gemeente.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.