MP Motorsport en Felipe Drugovich pakken belangrijk podium in Bakoe

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
MP Motorsport. © 2022 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Het Nederlandse MP Motorsport uit Westmaas heeft voor de zesde keer dit Formule 2 seizoen een podium gepakt. Hierdoor creëert de Braziliaan een gat van 49 punten in het kampioenschap.

Tijdens de race op zaterdag werden er al belangrijke punten behaald door Drugovich, die vijfde eindigde. In de chaos op het stratencircuit van Bakoe werd daar vandaag zijn zesde podium van het seizoen aan toegevoegd. Zijn Franse teamgenoot Clément Novalak had minder geluk dit weekend. Na een puntloze finish tijdens de race van zaterdag, moest hij vandaag vroegtijdig zijn auto aan de kant zetten vanwege technische problemen.

Door beide resultaten tijdens het weekend in Azerbeidzjan, heeft Felipe Drugovich zijn consistentie weer voortgezet. In alle races zijn er punten gescoord, op één race in Monaco na waar hij vanwege een lekke band eerder moest stoppen. Vanwege deze consistentie staan zowel hij als het team bovenaan in het kampioenschap. MP Motorsport leidt het kampioenschap met 154 punten, en Drugovich met 132 punten. Het Formule 2 team heeft nu een week rust, waarna het kampioenschap zich verplaatst naar Silverstone, Engeland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren