Oogstdag op Tiengemeten.

313
Foto PR

Tiengemeten – Op zaterdag 7 september vindt de traditionele oogstdag op Tiengemeten plaats. Ook dit jaar weer boordevol leuke activiteiten

In de “Oude Polder” worden de aardappelen geoogst en kun je de door jezelf gelezen aardappelen voor een euro mee naar huis nemen. Een huifkar getrokken door een oldtimer tractor rijdt de hele dag heen en weer om je naar de Oude Polder te brengen.

Rond het Landbouwmuseum wordt er machinaal en met de vlegel gedorst en vinden er diverse demonstraties plaats met de wanmolem, de graanmolen, de sptuitenplukker en stroperser plaats. Voor de kinderen is er zelfs een speciale kinder-dorsvlegel, waarmee ze kunnen ervaren hoe zwaar het dorsen met de hand was!

Naast het Landbouwmuseum zijn er diverse demonstratieveldjes met verschillende landbouwproducten aangelegd.Op de boerenmarkt bij het Lanbouwmuseum worden in diverse kramen landbouw-gerelateerde producten verkocht en vinden er diverse demonstraties plaats. Bij de touwslager kunnen kinderen zelfs een springtouw maken!

In het museum zie je hoe van aardappelen chips gebakken wordt en …. natuurlijk kun je de chips kopen.In het Rien Poortvlietmuseum is de expositie “Het Jaar rond” te bewonderen en kunnen kinderen zich vermaken op de kabouterzolder. Bij goed weer kun je voor het museum deelnemen aan verschillende activiteiten; bij minder goed weer in het museum. Kabouter Spruiteprak staat al bij de pont om je te verwelkomen.

Het wordt een dag waar jong en oud zich kunnen vermaken!

Verdere informatie staat op de website: www.landbouwmuseumtiengemeten.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.