Zwemmen bij de Hitsertsekade Zuid-Beijerland zit er even niet in vanwege blauwalg

1
418

Zuid-Beijerland – Er is een negatief zwemadvies afgekondigd voor de zwemlocatie de Hitsertsekade Zuid-Beijerland. Omgevingsdienst Midden-Holland heeft daar helaas blauwalg in het water aangetroffen ga je zwemmen bij Hitsertsekade dan heb je grote kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Bij de andere officiĆ«le (natuurwater) zwemlocaties in de Hoeksche Waard kun je wel gewoon te water. Kijk voor meer info over de locaties en de gezondheidsrisico’s op www.zwemwater.nl.

De Hitsertsekade is gelegen in de gemeente Hoeksche Waard in het dorp Zuid-Beijerland, aan de rivier Hiltsertsche- of Vuile Gat. De zwemwaterlocatie is omgeven door landbouwpercelen en een jachthaven.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.