Toffe Perenclub op de De Peerdegaerdt

140

Strijen –  Op vrijdagochtend 20 september opent Paul Boogaard, wethouder van de Gemeente Hoeksche Waard, op De Peerdegaerdt de eerste officiële Toffe Peren Clubdag. Deze club zorgt ervoor dat kinderen – veelal uit versteende wijken – op avontuur mogen gaan en kunnen leren over de natuur op het landgoed. Deze dag komen er een aantal klassen van basisscholen uit de regio naar De Peerdegaerdt voor een beleving in het groen. Bekijk hier de prijzen en mogelijkheden

 

Organisaties die deelnemen aan De Toffe Peren Club mogen zich officieel Toffe Peer noemen en dat is iets om trots op te zijn. De Toffe Peren Club is opgezet voor kinderen die weinig groen om zich heen hebben. Een Toffe Peer zorgt er met een financiële bijdrage voor dat een schoolklas op avontuur kan over het landgoed. De kinderen krijgen op deze manier een onvergetelijke dag.

Blije koppies
Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt: ‘In de tijd dat de kinderen op het landgoed zijn, gaan de kids echt op ontdekking. Ze volgen verschillende educatieve workshops. Zo volgen ze een speurtocht over het landgoed en steken ze hun handen uit de mouwen bij het plukken van de oogst. Begin augustus hadden we een try-out en we zagen zulke blije koppies. Van zowel de kinderen, als de medewerkers van de accountantsorganisatie die deze middag voor de kinderen mogelijk maakten.’

Loslopende Toffe Peren

Op de Clubdag lopen de Toffe Peren gewoon los rond. De medewerkers van de organisaties die al lid zijn, zijn er namelijk ook. In 2019 zijn de Provincie Zuid-Holland, de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en Van der Sijde Hout ambassadeur van De Toffe Peren Club. ‘We zijn heel blij dat deze organisaties zich bij onze club hebben aangesloten. Uiteraard gunnen we nog meer kinderen een avontuurlijke dag op ons landgoed, daarom zijn we op zoek naar meer Toffe Peren,’ laat Sturm weten. Hierbij zijn kinderen met een ondersteuningsvraag ook van harte welkom. Meer informatie over De Toffe Peren Club is te vinden op www.detoffeperenclub.nl. Wil je ook graag een kijkje komen nemen? Stuur dan een mail naar [email protected] 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.