Groep 7 IKC De Schelf uit ‘s-Gravendeel begint pop-up store

290
Foto IKC De Schelf

‘s-Gravendeel – De leerlingen van groep 7 van IKC De Schelf trappen het jaar wel heel origineel af: ze beginnen een eigen bedrijf! Ze zijn volledig verantwoordelijk: Van het bedenken van een bedrijfsnaam tot de inkoop van materialen en het maken van de producten.

Meester Nando van Ooijen: “Met dit speciale lesprogramma ontdekken de leerlingen de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap. Ze leren om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen. Het leuke is dat ze direct inzicht krijgen in de resultaten van hun inspanning. Daarbij zitten we in het begin van het nieuwe schooljaar. Je leert elkaar opnieuw kennen en samenwerken hoort hier ook bij. Het is geweldig om de leerlingen op deze manier les te geven, het enthousiasme onder de leerlingen is enorm groot.”

Zijn dit allemaal ondernemers? “Dat lijkt me een nog wat voorbarige conclusie”, zegt meester Nando van groep 7 van IKC De Schelf lachend. “Elk kind pakt zijn of haar functie in het project, dat is een heel organisch proces. De functie van algemeen directeur was niet bij voorbaat het meest geliefd. De banen van directeur marketing en directeur productie waren sneller verdeeld.”

Het programma Jong Ondernemen is een samenwerking met Young Crowds.

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.