Strijen stroopt de mouwen op

89

STRIJEN – Door een ware golf van blessures verliep het de laatste weken minder bij de Strijense Technische Unie-equipe, maar in de wedstrijd tegen Rozenburg stonden alle neuzen in de juiste richting en waren de spelers bereid voor elkaar door het vuur te gaan.

In de eerste helft waren over en weer kansen waar te nemen met Strijen als bovenliggende partij.  Keeper Unal Can Bayka hield met enkele fraaie reddingen zijn ploeg in de race. Nadat hij eerst nog met een enorme reflex Karam Bensedjed -op aangeven van Julian van Dijk – van scoren af te houden was hij op slag van rust kansloos op een inzet van Rik Bakker, die de bal na een afgeslagen inzet van Sjoerd van der Pers vol op de pantoffel nam en Strijens verdiende voorsprong aantekende.

Vanaf de aftrap van de 2e helft wist Rozenburg de gelijkmaker aan te tekenen. Zonder dat een Strijenaar de bal aanraakte kwam Nick de Bil in scoringspositie en pakte dit buitenkansje met beide handen aan. Ondanks een Strijens overwicht een enkele gemiste kansen kreeg Strijen in de 81e minuut bijna het deksel op de neus toen onachtzaamheid in de verdediging Rozenburg in scoringspositie bracht, maar keeper Natoe dos Santos wist de bal tot hoekschop te verwerken. Ook Rozenburg’s keeper Bayka onderscheidde zich met enkele fraaie reddingen zodat de gelijke stand op het scorebord bleef staan. In de slotfase werd het sportieve treffen nog ontsierd door uitsluitingen van 3 Rozenburgse spelers die wegens aanmerkingen op de leiding met een 2e gele kaart werden opgezadeld.  In de 86eminuut mocht eerst Maikel den Ouden voortijdig gaan douchen en in blessuretijd volgden Nick de Bil en Bryan van der Laan zijn voorbeeld.

A.s. zaterdag gaat Strijen op bezoek in Numansdorp voor de onvervalste Hoekschewaardse kraker tegen NSVV. De aanvang is om 14.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.