Kevin Stehouwer snelt naar derde plaats in NK karts en pakt ticket voor Le Mans

185
Kevin Stehouwer P3 in NK en wijt ticket voor WK in Le Mans - Foto Bas Kaligis/RaceXpress.nl t

EMMEN – Karter Kevin Stehouwer mag zich opmaken voor het WK in Le Mans. Afgelopen weekeinde behaalde het 16-jarig karttalent uit Strijen op het circuit in Emmen de laatste benodigde punten in het Nederlands kampioenschap IAME X30 in de Senioren-klasse en dus pakte hij een felbegeerd ticket voor het WK. “Samen met mijn teamgenoot Nick Smit wil ik straks gaan knallen in Le Mans. Ik heb er heel veel zin in.”

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Het raceweekeinde op het circuit aan de Pottendijk in Emmen verliep soepel voor Kevin. Vrijdag vierde hij nog zijn zestiende verjaardag en zaterdag snelde hij in de kart naar de derde plaats in de eerste finale. In de tweede finale op zondag herhaalde hij die prestatie waardoor hij ook derde eindigde in de eindklassering van het NK. Die plek betekende een ticket voor het WK in Le Mans en daar was Kevin uiteraard zeer blij mee.

Met de derde plaats in het eindklassement van het NK bij de Senioren kon de karter van Ferry Smit Racing goed leven. “Dit is mijn tweede seizoen bij de Senioren en ik ben de jongste van het hele veld, maar ik kan me steeds beter staande houden. Vorig jaar was voornamelijk een leerjaar voor mij met de nodige tegenslagen, dit jaar wilde ik echt meedoen om de prijzen en dat is heel aardig gelukt.”

Steeds vaker eindigt de snelle man uit Strijen vooraan in het veld. Volgens de coureur van Ferry Smit Racing is dat geen toeval. “Ik leer steeds beter op racesituaties anticiperen en dat komt mijn resultaten ten goede. De snelheid had ik altijd al, maar ik had nog te vaak pech tijdens races. Nu kom ik erachter dat die pechsituaties te vermijden zijn door slimmer te racen. Naarmate je meer ervaring hebt, leer je steeds beter situaties inschatten en merk je dat pech vaak een gevolg is van verkeerde keuzes. Je hebt dus voor een groot deel zelf in de hand.”

Een switch van een Tony kart naar Kart Republic halverwege het seizoen pakte goed uit voor de karter uit Zuid-Holland. “In de OTK-kart had ik te veel grip achter waardoor ik de bochten niet uitkwam. Ik heb nog met een ander model van OTK geracet, maar ook daarin voelde ik me niet helemaal vrij. Toen heb ik de overstap gemaakt naar Kart Republic en dat pakte goed uit. Deze kart heeft veel snelheid en ik ben er vrij snel aan gewend geraakt. Ik rijd er nu drie races mee en hij bevalt echt goed.”

Tijdens het WK in Le Mans hoopt Kevin minimaal de finale te halen. “Dat zou heel mooi zijn, want het deelnemersveld is daar heel sterk. Vorig jaar deed ik ook mee bij de senioren maar werd ik aan alle kanten van de baan geduwd. Er wordt tijdens het WK nu eenmaal heel agressief gereden, daar moet je wel tegen kunnen. Gelukkig heb ik dit jaar ook ervaring opgedaan bij de Euro Series en ook in die races gaat het er fel aan toe. Ik denk dat ik ondertussen mijn mannetje wel sta en me niet meer zomaar van de baan laat drukken. Samen met mijn teamgenoot Nick Smit ga ik tijdens het WK hopelijk knallen.”

Kevin Stehouwer bedankt zijn vader en zijn team Ferry Smit Racing voor hun ondersteuning.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.