Beleef het World Food Festival mee met onze Hoeksche Waardse Ondernemers

272

HOEKSCHE WAARD – Ons eten heeft vaak al een bijzondere reis afgelegd voordat het op het bord belandt. In een straal van 30 kilometer om Rotterdam is de hele voedselketen aanwezig. Van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking. Ook in de Hoeksche Waard dragen we daar een flink steentje aan bij.  

Op 11, 12 en 13 oktober wordt het World Food Festival georganiseerd in Rotterdam en omstreken waarin je wonderlijke wereld van ons eten kunt ervaren. Een uniek kijkje in de keuken van ondernemers die zich dag in dag uit inzetten voor verse en gezonde voeding.  

Het World Food Festival komt naar de Hoeksche Waard

Het World Food Festival is een initiatief van gemeente Rotterdam (initiatief van Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met gemeente Hoeksche Waard, gemeente Westland, gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank.

Beleef het mee met onze Hoeksche Waardse Ondernemers

  • Vrijdag 11 oktober staat in het teken van ‘voedselindustrie ontmoet onderwijs’. Verschillende scholen vanuit Rotterdam komen naar de Hoeksche Waard om daar te leren waar het voedsel vandaan komt. Er zijn flitsstages en excursies in samenwerking met JINQ bij Viscon Group, Beleef het en Eet het en Pluktuin Mookhoek.
  • Zaterdag 12 oktober zijn er excursies naar omliggende regio’s, waaronder de Hoeksche Waard, voor het grote publiek. Ga mee op belevingstocht en stap op de Hopse Waard-bus. Beleef het dagelijks leven op verschillende boerderijen. Laat je verrassen door de nieuwste innovaties. Ontdek hoe ons eten wordt geproduceerd, ervaar hoe de producten worden verwerkt en proef! Tijdens deze bijzondere rondrit geniet je ook van de prachtige vergezichten van ons eiland. Je kunt je tickets (€ 4,00) hier bestellen(selecteer Hopse Waard bij excursies). 
  • Zondag 13 oktober speelt zich af op en rond de Binnenrotte van Rotterdam. Hier zie, ervaar en proef je hoe alle onderdelen van de voedselketen samenkomen. Welke reis het voedsel aflegt, van zaadje tot afvalverwerking.

Meer weten?

Meer lezen en inschrijven voor het festival kan op www.worldfoodfestival.nl.

Ook meedoen als ondernemer? Stuur een mailtje naar [email protected] voor de mogelijkheden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.