Dit weekend Open Monumentendagen in de Hoeksche Waard

279

Zaterdag 14 september staan de deuren van 35 Hoeksche Waardse monumenten wagenwijd open in het kader van Open Monumentendag 2019. Bezoekers zijn dan van harte welkom om een kijkje te nemen in molens, kerken, musea, boerderijen, tuinen, landgoederen en andere bijzondere historische gebouwen. Kinderen kunnen stempels verzamelen bij alle deelnemende monumenten.  En als klap op de vuurpijl wordt het eerste Hoeksche Waardse monumentenschildje uitgereikt.

Het landelijke thema is ‘Plekken van plezier’

Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de monumenten bekijken of deelnemen aan een rondleiding. Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Denk aan een kunstexpositie, een balletvoorstelling, orgelconcerten of een draaimolen voor de kleine kinderen.

Kinderen kunnen stempels verzamelen

De stempelkaarten liggen klaar bij elk deelnemend monument. Bij inlevering van een volle kaart (8 stempels)  krijgen de kinderen een leuk aandenken.

Het Knipscheer-orgel van de Gereformeerde Kerk in Strijen krijgt een monumentenschildje

Een primeur, want het is het 1e monumentenschildje van gemeente Hoeksche Waard dat Harry van Waveren, wethouder Erfgoed, uitreikt. Iedereen is van harte uitgenodigd om de feestelijke uitreiking bij te wonen. Voor deze speciale gelegenheid zal niemand minder dan Cor Ardesch, stadsorganist van Dordrecht en organist van de Grote Kerk in die plaats, een bijzonder concert verzorgen op het 175 jaar oude instrument. Inloop vanaf 14.00 uur, uitreiking en concert van 14.30 tot 15.30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Open Monumentendag

Op deze website staan alle monumenten vermeld die meedoen op 14 september, inclusief een uitgebreide beschrijving. Ook eventuele extra activiteiten staan erbij vermeld. Onder documenten op deze pagina kunt u het programma downloaden


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.