Zinkwegse Boys wint bij NTVV

Nieuwe Tonge – Het Oud-Beijerlandse Zinkwegse Boys wist zijn derde bekerwedstrijd in Nieuwe Tonge tegen NTVV met 2-4 te winnen. Na de eerdere overwinning op IJvv de Zwervers en de nederlaag tegen LMO werden de Boys met 6 punten 2e in de poule. LMO, dat met 3-2 van IJvv de Zwervers won, werd poulewinnaar.
  Zinkwegtrainer Nasser Abdalla moest in 2 seizoenen zijn ploeg voor twee derde deel vernieuwen. Nadat de vorige trainer in juni 2018 stopte, hing toen ook een half basisteam aan routiniers de voetbalschoenen aan de wilgen. Na afgelopen seizoen besloten de laatsten van die kern[ van nota bene de A-junioren lichting van 2004] om dit jaar in een lager team af te gaan bouwen.

ZWB,  startte vandaag in Nieuwe Tonge derhalve met 4 nieuwe spelers in de basis. In de 6e minuut was er al een megakans voor Zinkweg. John Ackon lanceerde Kevin Brasser. De laatste schoot 1 op 1 met de keeper net naast. Even later aan de overkant hetzelfde verhaal. Slordig uitverdedigen bracht de spits van NTVV in stelling maar deze mikte eveneens naast. In de 18e minuut bracht John Ackon Zinkwegse Boys op 0-1 en hoe. Een schitterende rush over links werd met een even zo mooie stiftbal over de uitkomende keeper tot doelpunt gepromoveerd. Hierna waren er kansen over en weer. Bij de Boys ontbraken vandaag 2 gelouterde centrale middenveldersen dit was te merken. NTVV kreeg door dat er dwars door de as combinerend vandaag hierdoor wat te halen viel. Gelukkig verdedigde Erik de Outer sterk, keepte Melvin Nagy goed of stond het vizier van de voorhoede van de thuisclub niet op scherp. Een goal van Quincy Latorre namens Zinkweg, na goed voorbereidend werk van Brasser en Ackon, werd nipt wegens buitenspel afgekeurd. Op slag van rust keerde de nieuwe ZWB-goalie Melvin Nagy knap van dichtbij een 100 procent kans waardoor er met 0-1 thee gedronken werd.

Na 20 seconden in de 2e helft lag de gelijkmaker in het net. Een combinatie van slecht centraal werk[zowel qua middenveld als verdediging] van ZWB en scherp aanvalswerk van NTVV zorgde voor de 1-1. Vrij snel hierna was de hard werkende Rahman al Turky goed bij de les. Hij onderschepte de bal en lanceerde razendsnel John Ackon. De laatste stoomde op en bracht de bal bij de 2e paal alwaar Quincy Latorre voor de 1-2 zorgde. Hierna was het even later Rahman zelf die hard inkopte uit een corner maar de bal werd van de doellijn gehaald. Ook NTVV kreeg kansen. Deze werden vaak ingeleid door slordig Zinkwegs balverlies en het ontbreken van bepaalde automatismen door de noodgedwongen geimproviseerde opstelling in de organisatie van de ploeg. Keeper Nagy stond echter zijn mannetje. Met het aanvallende deel zat het echter wel snor. In de 71e minuut werd een mooi opgezette aanval vervolgd door een dito goal. Ackon brak door en zette strak voor. Rahman koos goed positie en rondde keihard af, 1-3. In de slotfase werd het eerst 2-3 en daarna nog 2-4 door de vandaag uitblinkende John Ackon. Een prachtige solo werd afgerond met een schuiver in de hoek. Eindstand NTVV-Zinkwegse Boys 2-4.