Bouw je eigen vliegtuig in het Hoeksch MaakLokaal

0
87

Oud-Beijerland – Leren vliegen met je hoofd in de wolken begint natuurlijk eerst met de voeten aan de grond. De eerste stap is leren wat aerodynamica is en hoe het kan dat een vliegtuig vliegt. Dit kun je testen door je eigen vliegtuig te maken en te laten vliegen onder deskundige begeleiding van de modelvliegtuigbouwers uit de Hoeksche Waard op woensdagmiddag 6 juli in het Hoeksch MaakLokaal. 

Je eigen vliegtuig maken is een mooie uitdaging voor alle hobbyisten. Wil je in de voetstappen treden van familie Fokker, de Wright brothers of Amelia Earhart en je vleugels uitslaan? Meld je dan gauw aan. Samen met de modelvliegtuigbouwers uit de Hoeksche Waard leer je op 6 juli hoe je een aerodynamisch model kunt ontwerpen. Op 13 juli wordt het vliegtuig getest in het Laningpark. Er zijn prijzen voor de snelste en het mooiste vliegtuig.

De workshop is op woensdag 6 juli van 14:00 tot 15:30 uur. De vliegwedstrijd is op 13 juli in het Laningpark in Oud-Beijerland, verzamelen om 14:00 in de bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud- Beijerland. De wedstrijd duurt ongeveer een uur. Leeftijd: 8+. Kosten voor deelnemer is € 5,20 met een plusabonnement, € 6,10 met basisabonnement, € 7,- voor niet-leden. Dit is inclusief consumptie. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de agenda van de website van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl).

Elke maand wordt door de modelvliegtuigbouwers Hoeksche Waard een activiteit georganiseerd in het kader van beweging, aerodynamica en modelbouw, het bevat tevens een wedstrijdelement. Ideeën van de deelnemers voor meer workshops zijn welkom. Houd de agenda van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl) in de gaten voor meer leuke activiteiten in het Hoeksch MaakLokaal.

Het Hoeksch MaakLokaal is een creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen samenkomen om te maken en met en van elkaar te leren. In de context van een Leven Lang Ontwikkelen zijn bibliotheken de aangewezen plek om levenslange nieuwsgierigheid te voeden en de digitale geletterdheid te stimuleren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.