Excursie bloemen- en graskruidenranden bij boerderij Berckestee

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto HWL

Heinenoord – Veel bezoekers en bewoners van de Hoeksche Waard zullen ongetwijfeld langs vele akkers de mooie bloemenranden opgemerkt hebben. Wat hiervan de bedoeling is, kunt u zien op zondag 29 september op boerderij Berckestee, Westdijk 50 te Heinenoord.

De excursie begint om 14:00 uur en eindigt om ongeveer 16:00 uur.De kosten bedragen voor HWL-leden 3 euro, niet-leden 5 euro en kinderen tot 12 jaar 2 euro. Hoekschewaards Landschap (HWL) organiseert dit samen met o.a. Johan Dam (Stichting Rietgors voor agrarisch natuurbeheer).

Ook de geschiedenis van boerderij Berckestee komt ter sprake en zeker omdat in de onmiddellijke omgeving ongeveer 200 jaar geleden het Huis te Goidschalxoord heeft gestaan. Dit was het huis van de heer van de Hoge Heerlijkheid Goidschalxoord.

Zin om te wandelen en het verhaal aan te horen over de akkerranden en de boerderij? Meld je dan bij voorkeur via e-mail voor 29 september aan met opgaaf van naam en aantal personen bij [email protected].

Tot zondag 29 september!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren