Heinenoord ruim langs Bruse Boys

6 Min Read

Bruinisse – Ook 3e en laatste wedstrijd van deze poule voor de K.N.V.B. district beker heeft de Noord met forse cijfers gewonnen en gaat dus door naar de volgende ronde. Als een raket kwamen de Zeeuwen uit de startblokken, wat maar net goed afliep meteen na de aftrap. Dit spelletje hielden zij vrij lang vol, waarbij de mannen van coach Joop Hiele maar moeilijk vat op konden krijgen.

Toch ontworstelde Dejan de Feiter zich op een gegeven moment van zijn tegenstander en liet de eerste voorzet los, die door Remco Buist in de handen van de Bruse sluitpost belandde. Zijn volgende pass was iets te hard voor Noel Goossens, zodat ook deze mogelijkheid verloren ging. Na 10 minuten probeerde Arto Dielhof het van afstand, echter dit lukte ook niet en naarmate de Noord steeds meer aandrong bleven de Zeeuwen loeren op een snelle counter. Dit spelletje werd in de 24e minuut beloond, toen Sander van t’Hof er van door ging en als laatste hindernis  Martijn Terlouw passeerde en vervolgens ook Nick Vervoort het nakijken gaf.  1 – 0.

Na een half uur spelen kreeg Martijn Terlouw te veel last van zijn lies en werd vervangen door Toine v.d. Berg.
Heinenoord ging op jacht naar de gelijkmaker en die had in de 32e minuut moeten komen. Op aangeven van Ramon Salas werd Noel Goossens bereikt, die met een fraaie lob de bal over de uitgekomen doelman lepelde, echter zijn bal op de lat zag belanden en voor de voeten van de vrij staande Sander de Heus terecht kwam en hij met een simpel tikkie het leer in het lege doel kon plaatsen. Maar…….,hij wilde blijkbaar het net laten trillen, want met een enorme pegel schoot hij de bal meters over het verlaten doel en ging deze enorme kans verloren. In de 37e minuut kregen de  Bruse Boys de kans met een vrije trap op de rand van de zestien de  voorsprong te vergroten wat mislukte. In de 40e minuut kreeg Sander de Heus de kans om zijn blunder goed te maken, maar gunde het aan Noel Goossens, die er dankbaar gebruik van maakte en de gelijkmaker op het scorebord bracht. 1 – 1. Nog voor rust kwamen de mannen van Joop Hiele op voorsprong toen uit een voorzet van Dejan de Feiter met een strakke kopbal Remco Buist de ruststand op 1 – 2 bracht.

Het tweede bedrijf begon met een hard schot van Dejan de Feiter, wat verder geen probleem opleverde voor de Zeeuwse sluitpost. In de 52e minuut werd Leon Steketee vervangen door Anthal v.d.Berg. Enkele minuten later werd een vrije trap van Toine v.d. Berg niet goed begrepen door medespelers en langs de muur een gemakkelijke prooi voor de Bruse keeper was. Toen Sander de Heus op de solotoer ging en vrij gemakkelijk langs 3 a 4 tegenstanders passeerde bediende hij Noel Goossens, die naast schoot.
Na deze aktie werd Sander de Heus vervangen door Jordey van Dam.

In de 55e minuut ontfutselde Ramon Salas, zoals alleen hij dat kan, de bal van zijn tegenstander, bediende Noel Goossens, die vervolgens Remco Buist in de gelegen bracht zijn tweede aan te tekenen en de stand op 1 – 3  bracht. Via een vrije trap van EEN van de voorwaartsen van Bru moest Nick Vervoort nog een keer handelend optreden om een doelpunt te voorkomen, maar voor de rest was het een gelopen race. De combinaties bij de Noord gingen veel vlotter en dat resulteerde in de 70e minuut door een schitterend doelpunt van Noel Goossens en ook hij met zijn tweede de stand op 1- 4 bracht.

Even later had Noel Goossens nummer 5 op zijn schoen, maar dit keer wilde hij het te mooi doen, toen hij oog in oog kwam met de sluitpost, die hem dit keer te slim af was. In deze fase van de wedstrijd was de Noord oppermachtig en had de score veel hoger kunnen en moeten uitvallen. In de 85e minuut gunde Noel Goossens de hard werkende Dejan de Feiter zijn doelpunt en hij bracht de eindstand op 1 – 5.

Na 90 minuten maakte de goed leidende scheidsrechter v.d.Rest uit Dordrecht er een einde aan en werd de eerste ronde van 3 wedstrijden om de K.N.V.B. districtsbeker met 3 ruime overwinningen, weliswaar tegen TWEEDE-klassers door Heinenoord afgesloten. a.s. zaterdag begint de competitie en dat is andere koek.

De ouverture is tegen VELO uit Wateringen, voor ons een onbekende tegenstander en voor de eerste keer zal blijken hoe DE NOORD er bij het echie voor staat.