Afasie Trainingscentrum in Puttershoek: officieel geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Wethouder zorg, Joanne Blaak-van de Lagemaat en zorgrobot Zora hadden een leuk gesprek samen. - Foto Zorgwaard

PUTTERSHOEK – Onder grote belangstelling werd gisteren het Afasie Trainingscentrum in Puttershoek officieel geopend. Dit gebeurde na een geslaagde interactie tussen wethouder zorg, Joanne Blaak-van de Lagemaaten zorgrobot Zora. Deze interactie staat symbool voor het weer mogelijk maken van communicatie en dat is in een notendop precies waar dit speciale trainingscentrum voor staat.

Het Afasie Trainingscentrum (ATC) is de enige gespecialiseerde dagbesteding in de Hoeksche Waard voor mensen met een niet-aangeboren communicatiebeperking, waaronder afasie. In het ATC krijgen zij revalidatie en nazorg.

Het trainingscentrum startte haar activiteiten in april van dit jaar en is nu dus ook officieel geopend. Iedere dinsdag en donderdag is een groep cliënten aan het trainen. Omdat dit succesvol verloopt en er nieuwe aanmeldingen zijn, is het de bedoeling dat het ATC binnenkort ook op maandagen open gaat. Daarnaast bekijkt het ATC of ook muziektherapie van meerwaarde is voor de cliënten en in hoeverre de zorgrobot hierin een rol krijgt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren