Korfballers Ventura Sport onderuit tegen OZC

STRIJEN – Ventura Sport verloor afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen OZC uit Rotterdam. De eerste helft konden de Strijense korfballers nog behoorlijk weerstand bieden. Maar in de tweede helft waren de gasten duidelijk te sterk en wonnen zij overtuigend met 12-22.

Nadat Ventura vorige week de competitie goed was gestart met een overwinning op DSO, kwam deze zaterdag het Rotterdamse OZC op bezoek. Een ploeg die door velen wordt gezien als dé kampioenskandidaat in deze 3eklasse G. Een mooie uitdaging voor Ventura om te kijken of ze zich met deze tegenstander konden meten.

Vanaf het begin van de wedstijd nam OZC het initiatief en moest Ventura in de achtervolging. De achterstand groeide tot 3-7 halverwege de eerste helft, maar na een time-out van Strijense kant ging Ventura beter afronden en werd de achterstand verkleind tot 8-9. Helaas was het laatste doelpunt voor de pauze van OZC waardoor beide teams met een 8-10 ruststand naar de kleedkamer gingen.

Ook de eerste doelpunten na de pauze kwamen uit Rotterdamse handen en daarmee haalde OZC direct de angel uit de wedstrijd. Waar OZC gestaag door bleef scoren zakte het schotpercentage van Ventura te ver weg om nogmaals aan te kunnen haken. De wedstrijd eindigde daardoor met een 12-22 nederlaag voor Ventura Sport.

“Ik vind dat we de eerste helft prima tegenstand hebben geboden aan OZC”, aldus Ventura coach Marcel Versteeg. “Na rust hebben wij te veel kansen nodig om een doelpunt te maken en dan wordt het een moeilijk verhaal.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:, Thomas Zoeter 3x, Lennert Leunis 3x, Lotte Buitendijk 2x, Marlissa Seton 1x, Siebe Buitendijk 1x, Arnold in’t Veld 1x, Steven Heesterman 1x.

8. NIO 2-0

Komende zaterdag (21 september) speelt Ventura Sport uit tegen Nexus. Aanvang 16:00 uur op Sportpark Thurlede in Schiedam.