CDA Fractievoorzitter Pieter Heerma: Dit kabinet investeert 2 miljard euro extra in wonen

133
Pieter Heerma - Foto CDA

HOEKSCHE WAARD – Het CDA vindt dat elke Nederlander recht heeft op een betaalbare en fatsoenlijke woning. Niet alleen in de grote steden is een tekort, ook in de provincie en regio is sprake van woningnood. CDA-Fractievoorzitter Pieter Heerma heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen dan ook gesproken over investeringen die het kabinet wil uittrekken om deze problemen aan te pakken.

1 miljard euro zal  via de woningcorporaties beschikbaar worden gesteld om woningen te bouwen voor de middenklasse. Daarnaast is besloten een miljard euro te investeren in maatregelen om vastgelopen nieuwbouwprojecten vlot te trekken.

Heerma heeft ook in een video gereageerd op de volkshuisvestingsplannen van het kabinet: ‘’Op dit moment zijn er te veel mensen die geen huis kunnen kopen of huren of geschikte woonruimte kunnen vinden. Dit kabinet investeert 2 miljard euro extra in wonen’’.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.