Ook de Hoeksche Waard deed afgelopen weekend mee met het NK Stoepranden in Amersfoort

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto: Hoeksche Waard Actief

Hoeksche Waard Actief is er al maanden mee bezig, stoepranden! Kinderen en volwassenen uit de gemeente hebben zich meerdere keren op kunnen geven om deel te nemen aan een van de voorrondes om een gouden ticket te bemachtigen voor de finale van het NK Stoepranden. Die finale werd afgelopen zondag 22 september gespeeld in Amersfoort en werd georganiseerd door Jantje Beton in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort.

Vanuit heel Nederland waren ruim 600 deelnemers aanwezig bij de finale op de Wagenwerkplaats in Amersfoort, waarvan het team van Hoeksche Waard Actief er 6 uit de gemeente Hoeksche Waard had meegenomen. Een van de deelnemers kwam uit Zuid-Beijerland en heeft de knock-out rondes weten te halen, maar werd daar helaas uitgeschakeld. Naast het stoepranden kon er op het evenemententerrein ook meegedaan worden aan allerlei side-events en was er voor iedere deelnemende gemeente een lunch geregeld.

Het NK Stoepranden werd georganiseerd om spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland te stimuleren. Het laagdrempelige balspel kan door iedereen gespeeld worden op elke willekeurige locatie, het enige wat je nodig hebt zijn twee stoepranden die tegenover elkaar liggen en natuurlijk een bal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren