Eerste Hoeksche Bijenmarkt bij Beleef het en Eet het

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

STRIJEN – Op zaterdag 5 oktober organiseert de kersvers opgerichte Imkersvereniging Hoeksche Waard haar eerste evenement: De eerste Hoeksche Bijenmarkt.De eerste? Jawel. Nog nooit eerder heeft de Hoeksche Waard een bijenmarkt gekend, raar eigenlijk als je erover nadenkt. Wel paardenmarkten, boerenmarkten, poldermarkten en wat nog niet meer wat zo kenmerkend is voor de Hoeksche Waard. Maar tot nu toe geen bijenmarkt.

De Hoeksche Bijenmarkt zal een terugkerend evenement zijn, in de toekomst steeds groter. We bestaan pas 2 maanden, maar we hebben toch een aantal interessante standhouders bereid gevonden om haar producten op deze bijenmarkt aan te prijzen. Er is een ruim aanbod aan imkermaterialen, zoals kasten en gereedschappen te vinden, verschillende soorten Hoeksche Waardse honing en andere streekproducten aangeboden door Hoeksche ondernemers. Tevens zijn er ook verschillende organisaties aanwezig die zich bezighouden met ecologie en insecten.

Ook de gemeente Hoeksche Waard ondersteunt de Hoeksche Imkersvereniging en dit initiatief, Wethouder Paul Bogaard met onder andere Natuur en landbouw in zijn portefeuille komt deze eerste Hoeksche Bijenmarkt officieel openen.

Verschillende partijen uit de Hoeksche Waard doen enorm veel om naast de prachtige landbouwproducten die ze rijk is, de bestaande biodiversiteit te verbeteren. Dit door middel van succesvolle initiatieven zoals de zowat 600 kilometer aan akkerranden die Hoeksche Waard rijk is. Het is dan ook geen toeval dat de eerste Hoeksche Bijenmarkt georganiseerd wordt bij Beleef het en Eet het, het toonbeeld van die mooie akkerranden en het prachtige effect op de landbouwproducten en insecten.

Deze Hoeksche Bijenmarkt is een eerste in een reeks activiteiten om enerzijds de Hoeksche Imkersvereniging onder de aandacht te brengen en haar ledenaantal te vergroten en anderzijds het belang van bestuivingsinsecten voor het ecosysteem onder de aandacht te brengen. Lokale imkers krijgen op deze markt de gelegenheid om hun bijenproducten te laten keuren door het Hoeksch publiek en deze uiteraard te verkopen.  

Daarnaast biedt de prachtige locatie waar de bijenmarkt plaatsvindt ook nog eens de ruimte om je eigen landbouwproducten bij Beleef het en Eet het te oogsten, kortom een echt gezinsuitje op zaterdag 5 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Adres;

  • Groot Cromstrijensedijk 17a
  • 3291 LD STRIJEN

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren