‘Flinke brand’ in huis aan Schouteneinde Puttershoek, weg voorlopig afgesloten vanwege instortingsgevaar

0
1112
Foto 112 HW / Puttershoek
PUTTERSHOEK – Bij een uitslaande brand in Puttershoek aan het Schouteneinde is een leegstaand huis vannacht volledig uitgebrand. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was er sprake van een ‘flinke brand’. Het schofteneinde is op vrijdag middag afgesloten vanwege instortingsgevaar

Het vuur ontstond rond half drie. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar het oude gemeentehuis van Puttershoek dat er tegenover staat. Daarmee is een monumentaal pand gered.In het oude gemeentehuis woont een gezin. Zij moesten het gebouw verlaten.

Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Het Schouteneinde, een dijk in Puttershoek, blijft afgesloten in verband met instortingsgevaar van het uitgebrande pand. 

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zal de oorzaak van de brand waarschijnlijk nooit achterhaald worden. “Toen de brand uit was, stonden er alleen nog maar vier muren overeind. Alle sporen die kunnen wijzen op een oorzaak zijn vernietigd.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.