Gemeente Hoeksche Waard hijst vrijdag de Regenboogvlag voor de Coming Out Day

1
495
Foto Archief

HOEKSCHE WAARD – Aanstaande vrijdag is het de tiende viering van de Nationale Coming Out Day en de gemeente Hoeksche Waard hangt daarbij dit jaar voor het eerst de regenboogvlag op bij beide gemeentehuizen. In Maasdam zal wethouder Blaak om 8.00 persoonlijk de vlag hijsen. Wie daarbij wil zijn is van harte welkom.

Op de Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT-er) openlijk voor zijn of haar geaardheid of genderidentiteit uit kan komen en dat dit niet overal vanzelfsprekend is.

Dat deze veelkleurige vlag gehesen wordt op de gemeentehuizen in de Hoeksche Waard is een bijzonder moment, dat onder andere voortkomt als reactie op de omstreden Nashville-verklaring van begin dit jaar. Daaruit volgde het initiatief om van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard een regenbooggemeente te maken, waarbij alle inwoners zichzelf mogen zijn, los van hun geaardheid of gender. Voor de naar schatting honderden LHBT-ers die op het eiland wonen kan het hijsen van de regenboogvlag door de lokale overheid een steun zijn bij het accepteren van zichzelf en het ervoor uit durven komen naar de naaste omgeving. Voor deze mensen is ook de belangengroep LHBT in de Hoeksche Waard actief.

Het is opvallend dat de gemeente het hijsen van de vlag zo kort van tevoren aankondigt.

Mark de Koning Raadslid PvdA Hoeksche Waard:

“ Dit is een belangrijk moment voor de nieuwe gemeente dit vraagt om een goede aankondiging. Dat vinden we als PvdA. Met een regenbooggemeente speel je geen verstoppertje. “

Beleid

Het is naast dit symbolische moment de vraag welk inhoudelijk beleid de gemeente Hoeksche Waard gaat invoeren om inhoud te geven aan de voorgenomen regenbooggemeente.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
1 REACTIE

  1. De belangengroep LHBT Hoeksche Waard is te vinden op HWLHBT op Facebook en Instagram. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd en de groep onderhoudt ook contact met de overheid en lokale organisaties en geeft gevraagd en ongevraagd advies op het LHBT-thema.

Reacties zijn gesloten.