Regenboogvlag wappert op Coming Out Day bij Protestantse kerk De Open Hof 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Archief

OUD-BEIJERLAND – Tijdens Coming Out Day op vrijdag 11 oktober a.s. zal bij De Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland de Regenboogvlag weer worden gehesen. Op die manier wil De Open Hof zichtbaar maken dat in deze kerk iedereen gelijk is ongeacht geaardheid of seksuele identiteit. 

Naar aanleiding van de omstreden Nashville-verklaring, die door De Open Hof werd afgewezen, is in januari van dit jaar een Regenboogvlag gekocht. 

De gemeente van De Open Hof vindt het bijzonder kwalijk dat mensen met een andere geaardheid als onwaardig worden weggezet en niet mogen zijn wie ze zijn. Op die manier wordt hun identiteit, met alle worstelingen van dien ontkend. De Open Hof heet niet voor niets een Open Hof. Iedereen is hier welkom als kind van God. Iedereen is van harte welkom in De Open Hof, op zondag en alle dagen van de week. 

Met het hijsen van de Regenboogvlag op Coming Out Day wil De Open Hof zichtbaar meewerken om de sociale acceptatie van LHBT te bevorderen. 

In navolging van andere landen heeft in 2009 toenmalig minister van OC&W Ronald Plasterk, 11 oktober ook in Nederland uitgeroepen tot Coming Out Day zodat er meer aandacht is voor het moment dat LHBT’ers openlijk uitkomen voor hun geaardheid of seksuele identiteit. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.