CSG Willem van Oranje zet deuren open voor basisschoolleerlingen

Leerlingen ontdekken talenten

286

OUD-BEIJERLAND – Met ‘Meet the talents’ op woensdag 16 oktober opent CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland de kennismakingsactiviteiten van dit schooljaar. Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs kunnen deze middag kennismaken met en sfeer proeven op de middelbare school. Tijdens de vrije inloopmiddag ‘Meet the talents’, die op beide locaties wordt gehouden, staan de talenturen centraal en zijn er verschillende doe-activiteiten.

Ieder kind heeft zijn eigen talent of speciale interesse in een bepaald vak. CSG Willem van Oranje geeft hen de kans zich daar verder in te verdiepen. Dat gebeurt in de brugklas waar iedere leerling een talentuur kiest. Dat kan zijn sportklas, ict/science of art, design & media. Op de mavo kan ook worden gekozen voor lifestyle (verzorging).

Woensdag 16 oktober kunnen de leerlingen kennismaken met deze activiteiten. Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn er drie rondes bij ieder talentuur. De basisscholieren kiezen ter plekke welke activiteit zij willen volgen. Bij sport staan onder meer freerunnen en floorbal op het programma, bij art, design & media ontwerpen en creatief werken.

‘Meet the talents’ begint om 13.30 uur en vindt plaats op de havo-/vwo-locatie in Zoomwijck, Randweg 2 en op de mavo-locatie Poortwijk, Polderlaan 2 in Oud-Beijerland.

Onderwijsmarkten

CSG Willem van Oranje neemt ook deel aan de drie onderwijsmarkten die dit schooljaar in de Hoeksche Waard worden gehouden. De eerste is op dinsdag 29 oktober in obs De Schelf in ‘s-Gravendeel (19.00 tot 21.00 uur). Later volgen cbs De Bron in Numansdorp (31 okt.) en obs De Klinker/cbs Sabina van Egmond in Oud-Beijerland (5 nov.) Op deze markten zijn de onderwijsinstellingen in de Hoeksche Waard vertegenwoordigd en zijn alle belangstellende leerlingen en hun ouders/verzorgers van harte welkom.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.