Heinenoord pakt 1e punt

6 Min Read

HEINENOORD – In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd, is Heinenoord van de hatelijke NUL af en is het 1e punt binnen.Doordat de wedstrijd Nootdorp – S.H.O. was afgelast, waren vele Beijerlandse supporters naar de Noord gekomen en kregen een voorproefje op de Topper van volgende week.

De bezoekers kwamen heel fel uit de startblokken en al in de 3e minuut kwamen de mannen van coach Joop Hiele goed weg, toen de snelle Chris Guijt handig Dogukan Kulup passeerde en de hoek voor het uitkiezen had, echter zijn vizier stond nog niet op scherp en ging zijn pegel tot grote opluchting naast.Niet veel later moest Nick Vervoort handelend optreden op een gevaarlijke schuiver van Peer van Paasen. Toen de eerste storm een beetje geluwd was, kreeg Heinenoord wat meer grip op de wedstrijd en kon Sander de Heus zijn eerste poging wagen, die door doelman Stephan v.d. Niet slecht werd weggewerkt en in de rebound door Jordey van Dam werd over geschoten. Bij de tweede vrije trap van Jordey van Dam kwam de bal gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar wist niemand de trekker over te halen en ging deze mogelijkheid verloren. In hoog tempo golfde het spel heen en weer en uit een voorzet van Benjamin Beumer was een uitstekende ingreep van Davy Kaptein voldoende om dit gevaar te keren. Een combinatie tussen Bas Beijersbergen en Peer van Paasen was een prooi voor de altijd en overal aanwezige Ramon Salas, die daarna Noel Goossens aan het werk zette, fel op de huid gezeten door twee tegenstanders. Een foutje van Arto Dielhof kon gelukkig op tijd worden hersteld door wederom een perfecte ingreep van Davy Kaptein.

De Voorschotenaren kregen de indruk in de eerste helft, dat er toch wat meer te halen was, echter bij de volgende aanval was het aanvoerder Toine v.d. Berg die op tijd ingreep en ook Dogukan Kulup, die steeds beter in de wedstrijd kwam stond zijn mannetje en gaf Bas Beijersbergen geen kans van slagen.

Inmiddels was Sander de Heus op aangeven van Remco Buist er van door gegaan en werd zijn voorzet maar net naast de paal geschoten door Noel Goossens. Nadat Nick Vervoort op slag van rust nog een fraaie redding verrichtte, was de laatste kans voor Benjamin Beumer, die na zijn tegenstander te hebben uitgekapt, maar rakelings langs de paal schoot en eindigde de eerste helft met de brilstand: 0 – 0.

Het tweede bedrijf was nauwelijks begonnen, toen Anthal v.d. Berg de bal veroverde, passte op Remco Buist en uit diens voorzet Sander de Heus voor de Voorschotense doelman de bal keurig inkopte en dat betekende 1 – 0. Een schitterend begin en nu was het zaak door te drukken en dat was ook het plan van Remco Buist, die echter op tijd werd geblokt, zodat deze mogelijkheid verloren ging. De Noord werd sterker en jammer dat Sander de Heus, na enkele tegenstander het bos te hebben ingestuurd, de bal iets te ver voor hem uit sprong en een prooi werd voor de Voorschotense sluitpost. In de 58e minuut werd Noel Goossens net voor de zestien onderuit gehaald, wat een vrije trap betekende, een klus voor Jordey van Dam. Hij mikte op de kruising, echter Stephan v.d. Niet kon nog net met de vingertoppen de bal over de lat tikken, wat EEN van de vele corners opleverde.
Op aangeven van Sander de Heus kwam Jordey van Dam in de 70e minuut weer in een ideale situatie om de stand te verdubbelen, helaas was zijn schot te slap en een gemakkelijke prooi voor Stephan v.d. Niet.

Met nog 20 minuten te gaan was Anthal v.d. Berg tot in de zestien doorgedrongen toen een overtreding op hem werd gemaakt, maar te licht om dit met een penalty te bestraffen.
In de 75e minuut werd Noel Goossens vervangen door Le-Shwan Lisse en even later Tobi Fasanya voor Jordey van Dam. Toen even later Jim v.d. Krogt zijn schot langs de paal zag verdwijnen werd bij de volgende aanval een schot van richting veranderd wat een hoekschop opleverde voor de bezoekers.Uit deze corner was het de vrij staande Chris Guijt die de gelijkmaker met een fraaie kopbal op het scorebord bracht.

Een voorzet van Koen Hopstaken werd gelukkig op tijd door Toine v.d. Berg weggehaald.
In de slotfase was de laatste kans voor Tobi Lasanya die uit een hoekschop naast kopte.
In de 93e minuut vond de uitstekend leidende scheidsrechter Martijn Kool uit Castricum het welletjes en floot voor het eindsignaal.Al met al een heerlijke wedstrijd, zeker voor de neutrale toeschouwer, waar beide teams volop strijd hebben geleverd. De Noord is met EEN punt van de laatste plaats af en kan zich deze week gaan voorbereiden op de TOPPER van a.s. zaterdag tegen S.H.O.