Complimenten week in gemeente Korendijk

477

duim-omhoogKORENDIJK – Een compliment… leuk om te geven en nog leuker om te krijgen! In de week van 12 tot en met 16 september 2016 is daar alle ruimte voor in Korendijk. Sterker nog: dan worden er veel complimenten uitgedeeld! Want het is namelijk complimentenweek bij bijna alle scholen,  kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in de gemeente.

De complimentenweek is gericht op het mentaal weerbaar maken van kinderen. Deze week, aan het begin van het nieuwe schooljaar, moet inspireren om het  hele jaar door (meer) complimenten te  geven van. (

Zelfvertrouwen

De boodschap van de themaweek is ‘Talent zien in ieder kind’. Ieder kind heeft talent en het krijgen van complimenten geeft zelfvertrouwen. Zeker als complimenten gaan over het gedrag van het kind. Het geven van complimenten is daarnaast ook nog eens leuk om te doen. Geef elkaar deze week eens vaker een compliment.

Activiteiten

Tijdens diverse activiteiten, zowel op school als daarbuiten, is er aandacht voor het maken van complimenten. De voor- en basisscholen hebben een complimenteninspiratieboek gekregen waar verschillende activiteiten in beschreven staan. Daarnaast wordt er met een goochelshow, prentenboeken en een complimentenboom aandacht gegeven aan het thema.

Opening themaweek

Voor de opening en start van de themaweek zorgt de gemeente Korendijk.Met een oude bus gaat het college van burgemeester en wethouders op maandag 12 september de vier dorpen Nieuw-Beijerland, Piershil, Goudswaard en Zuid-Beijerland langs om complimentenbomen uit te reiken en de complimentenweek te openen. Leerlingen van de scholen ontvangen hen op het schoolplein met een lied. Niets staat vervolgens het ruimhartig uitdelen van complimenten meer in de weg!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.