Lokalen Hoeksche Waard stelt vragen aan college over overlast windmolens

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Hein Verbiest “Ik kan mij best voorstellen dat Windmolens geplaatst moeten worden, maar dat moet wel met zo min mogelijk overlast voor burgers

HOEKSCHE WAARD – Naar aanleiding van de vele emailberichten die de fractie Lokalen Hoeksche Waard (LHW) ontving, waarin mensen hun zorgen uitten over onder andere de geluidsoverlast en slagschaduw van de geplaatste windmolens bij Nieuw Beijerland & Piershil en de nog te plaatsen windmolens bij Heinenoord, heeft fractievoorzitter Hein Verbiest schriftelijke vragen opgesteld ter beantwoording door het College van burgemeester & wethouders van de gemeente Hoeksche Waard.

LHW deelt de zorgen van burgers, die overlast ervaren van de windmolens en stelde de volgende vragen:

  1. Wat gaat de gemeente doen om te voorkomen dat in Heinenoord dezelfde problemen ontstaan als in Nieuw-Beijerland en Piershil?
  2. Welke maatregelen worden er genomen om de geluid- en trillinghinder te voorkomen/ minimaliseren?
  3. Worden er aanvullende maatregelen genomen die leiden tot een sterkere beperking van de geluid- en trillinghinder dan de wettelijk verplichte reductie?

De fractievoorzitter Hein Verbiest: “Ik kan mij best voorstellen dat Windmolens geplaatst moeten worden, maar dat moet wel met zo min mogelijk overlast voor burgers. De overheid zou moeten kiezen voor wederkerigheid. De overheid wilt wat en de burger krijgt overlast gecompenseerd”. 

LHW wacht de beantwoording van de vragen af en zal zich dan beraden op verdere mogelijkheden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren