De Hoeksche boerin: “Al het goede voor het jaar 2023!”

Trudy Schoenmakers
3 Min Read
Foto Prive

Het jaar is alweer voorbij. Wat is het toch hard gegaan! Afgelopen jaar schreef ik 12 columns voor het Hoeksch Nieuws. Iets wat ik iedere maand weer met veel plezier heb gedaan. Ik kan u vertellen dat ik ook in het nieuwe jaar hier mee door ga. Mocht u nog akkerbouw onderwerpen weten waar u graag wat meer over wil weten, laat het mij dan weten!

We gaan straks het jaar 2023 in. Wat het ons gaat brengen, dat weten we nu nog niet. We hebben in ieder geval al een mooie vorstperiode achter de rug. En daar zijn alle boeren altijd heel blij mee. Het is goed voor de structuur van de grond doordat het water in de klei bevriest, waardoor de grond in het voorjaar mooi kan verkruimelen. Zo kunnen we weer een mooi zaaibed maken waar de bieten in gezaaid gaan worden en ook onze aardappelen groeien graag in een grond van goede structuur.

Vorig jaar was de teelt van bruine bonen een nieuwe teelt en werd ik overladen met heerlijke recepten. Dit jaar worden het kidneybonen die bij ons worden gezaaid. Het bekendste recept is natuurlijk chili con carne. Mocht u nou denken: ”Joh, ik weet nog iets anders wat ook heel lekker is met kidneybonen,” dan hoor ik dit natuurlijk ook weer heel erg graag!

Ik vroeg mij af of u de kersttoespraak heeft gehoord van onze koning? Wederom sprak de koning over het platteland. Wij merken steeds meer dat het gat tussen de randstad en “de regio”, zoals de koning dat zei, steeds groter wordt. Op welke manier kunnen we ons daar nou eens voor inzetten? Ik probeer dat door deze columns te schrijven. Maar merk ook dat ik daar vooral lokale mensen mee bereik. Hoe mooi zou het zijn als ook de randstad mijn verhalen gaan lezen en zien dat we elkaar echt nodig hebben.

Beste volgers en trouwe lezers van mijn columns; via deze weg wens ik u al het goede voor het jaar 2023! Zorg goed voor u zelf en sta klaar voor de mensen die u lief heeft.

Iedere maand neemt de Hoeksche Boerin jullie mee in haar werkzaamheden. Mocht je vragen voor de Hoeksche Boerin hebben, dan kunnen jullie haar vinden op de social media kanalen. Of een berichtje aan Hoeksch Nieuws, dan komt het vanzelf bij haar terecht!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren