Konijnenprobleem Voetbal Vereniging Strijen wordt aangepakt door roofvogels

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

havik 012STRIJEN – Het college van de gemeente Strijen geeft een valkerij opdracht de overlast door konijnen op de sportvelden van de voetbalvereniging Strijen aan te pakken. De laatste tijd hebben de diertjes veel schade toegebracht aan de velden.

Uit klachten van de voetbalvereniging Strijen blijkt dat al in de zomer van 2013 bij de voetbalvelden konijnen zijn waargenomen. Dit bleef echter beperkt tot de aangrenzende terreinen. ,,Dit jaar is dat helaas anders. De konijnen hebben inmiddels voor aanzienlijke schade gezorgd. Als gevolg van vraat- en graaf activiteiten is het gras op veel plekken beschadigd. Het is niet moeilijk voor te stellen dat de sporters hier veel last van hebben en zich door de gegraven gaten ernstig kunnen blesseren,’’ aldus VV Strijen-voorzitter Hans van der Kellen in een reactie.

Vandaar dat de hulp wordt ingeroepen van een valkerij die gespecialiseerd is in het geven van voorlichting over roofvogels en schade en overlast bestrijding van konijnen en verschillende vogelsoorten. Bij de bestrijding in Strijen wordt gebruik gemaakt van een havik. Faunabeheereenheid Zuid-Holland heeft de gemeente Strijen een volledige ontheffing gegeven voor de bestrijding van de konijnen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren