Echtpaar Groeneweg uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

244

OUD-BEIJERLAND – Voor het Oud-Beijerlandse echtpaar Groeneweg was dinsdag 16 mei 2017 een feestelijke en gedenkwaardige dag… het was namelijk 60 jaar geleden dat de heer L. (Leen) Groeneweg (84) en mevrouw L.J. (Jannie) Groeneweg-Boer (84) hun jawoord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 7 januari 1933 in Oud-Beijerland; daar stond ook de wieg van de bruid op 16 mei 1933. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bracht het diamanten bruidspaar woensdag 17 mei een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

‘Huwelijksmarkt’

Leen Groeneweg en Jannie Boer zijn geboren en getogen Oud-Beijerlanders. De vonk tussen beiden sloeg over tijdens een ontmoeting op de dijk… ook wel gekscherend de ‘huwelijksmarkt’ genoemd. En op 16 mei 1957 – de dag waarop de bruid 24 jaar werd – vond de huwelijksvoltrekking plaats.

 

De bruidegom koos de technische kant en verdiende zijn dagelijks brood in de ‘weg- en waterbouw’.

 

Hobby’s

De hobby’s van meneer Groeneweg zijn zingen en tuinieren. Omdat hij niet meer goed ter been is, vergezelt zijn vrouw hem zo vaak mogelijk naar de volkstuin. Sinds 1968 is hij al actief bij/voor Hoeksche Waards Operakoor Euphonia. Vele jaren hanteerde hij daar de voorzittershamer. Voor zijn maatschappelijke inzet ontving de bruidegom in 2013 een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.