Lezing en opening expositie van Antoinette van Beurden over Alzheimer vanaf 25 oktober in Ludiek in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Strijen – Vrijdag 25 oktober vindt de opening van een bijzondere expositie plaats in Galerie Ludiek in Strijen. Kunstenaar Antoinette van Beuren zal in aansluiting op de opening een lezing geven over het thema van haar werk: Alzheimer.

Antoinette van Beurden: “In Nederland lijden op dit moment 280 duizend personen aan dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm bij dementie. Voor al deze mensen zijn vele mantelzorgers actief,  ik ben een van deze mantelzorgers.”

“Tijdens het ziekteproces van mijn moeder heb ik ervaren dat er moeilijke, eenzame , verdrietige maar ook mooie en ontwapende momenten zijn. Het voortschrijdende en ingrijpende proces heb ik vertaald  naar de klei. De mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen vaak niet bij het eigen innerlijk. Wij als naaste kunnen onze geliefde familieleden en vrienden regelmatig ook niet bereiken. De roos het ik gebruikt als metafoor om het mooie van de mens  weer te geven.  De roos is soms zichtbaar, soms niet. Dit omdat je je best moet doen om de mensen met de ziekte van Alzheimer te ontmoeten.”

Opening en lezing bijwonen over deze bijzondere tentoonstelling?

Kom dan op 25 oktober om 14.00 uur naar Galerie Ludiek in Strijen. Antoinette van Beurden vertelt over haar indrukwekkende werk, de achtergronden en motieven. Vanaf vrijdag is de expositie in Ludiek tijdens de openingstijden te bezichtigen. U bent van harte welkom!

Cultuurhuis Ludiek

Molenstraat 16
3291 EG Strijen
T. 06 53471155


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren