Orgelconcert bij Kaarslicht door Rien Donkersloot in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Henk Jan van Groningen

MIJNSHEERENLAND – Op zaterdag 26 oktober 20.00 uur vindt in de Laurentiuskerk het tweede concert plaats in de reeks van drie “Orgelconcerten bij kaarslicht”. Vaste organist Rien Donkersloot bespeelt het Bätz/Van Vulpen-orgel in een aantrekkelijk en afwisselend programma met als thema “Geneefse Psalmen”.


De Geneefse psalmmelodieën zijn sinds hun ontstaan een grote inspiratiebron voor componisten geweest. Tijdens het concert kunt u genieten van een boeiende bloemlezing van psalmcomposities uit diverse eeuwen en in diverse muzikale stijlen.
Nederlands grootste componist, Jan Pieterszn. Sweelinck werd beroemd door zijn vocale composities over de 150 psalmen. Hij schreef ook enkele variatiereeksen voor orgel, waaronder een variatiereeks over Psalm 140 die tijdens het concert te horen zal zijn.
Verder klinkt van Adriaan C. Schuurman Toccata, trio en fuga over psalm 150; een boeiend drieluik in een fris en toegankelijk idioom.
Verder klinkt o.a. de derde sonate van Samuel de Lange Sr. waarin de melodie van Psalm 22 de leidraad vormt. Dat de psalmmelodieën ook heden ten dage nog steeds inspirerend zijn, zal blijken uit de improvisatie waarmee Rien Donkersloot het concert zal besluiten.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop van het concert is er koffie en thee. Van harte welkom.

Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren