Opnieuw meldingen van dode karpers in Torensteepolder

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto WHSD

Numansdorp – Het waterschap ontving afgelopen woensdag opnieuw meldingen van dode karpers in de Torensteepolder. Deze polder ligt ten oosten van Numansdorp in de Hoeksche Waard.Eind vorige week kreeg het Waterschap ook al meldingen, maar omdat ze in het weekend en het begin van de week geen meldingen hebben ontvangen, leek het opgelost.

Beide keren hebben we ter plaatse het water gecontroleerd op zuurstof, zuurgraad, doorzicht en stank.Dit was en is allemaal in orde. We hebben geconstateerd dat er alleen dode karpers waren. Geen andere dode vogels of vissen. De dode karpers zijn geïnspecteerd en er waren geen zichtbare kenmerken van bekende ziektes. Daarom hebben we geconcludeerd dat het waarschijnlijk een virus betreft die alleen karpers treft.

Het is onduidelijk welk virus het is en wat de oorzaak is. Daarom blijven we monitoren. Ook verversen we de sloten sinds vorige week extra met vers zoet water. Dat blijven we voorlopig doen.

Mocht u dode vissen zien, meldt u dat dan s.v.p. bij het waterschapsloket tel. 0900-2005005 (24/7 bereikbaar) of per e-mail [email protected].

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren