Piershil verliest met dubbele cijfers

1 Min Read
Foto PR
Hekelingen – Piershil is voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag met dubbele cijfers aangelopen; na een 6-0 ruststand werd de uitwedstrijd tegen Hekelingen met 10-0 verloren.

Waar de gastheren de weg omhoog gevonden hebben, kampte Piershil nog met de naweeën van enkele spijtige nederlagen. ,,De tegenstander liep over van jong talent, eerlijk gezegd was de strijd al na tien minuten beslist. Voor het eerst dit seizoen werden we als speelbal gebruikt”, zo luidde de nuchtere analyse van Piershil trainer John van der Toorn. De vlotte combinaties van de gedreven thuisploeg tegen miscommunicatie en slecht positiespel van Piershil zorgden voor de thee voor taferelen uit een schiettent. Na de inmiddels traditionele strafschop tegen trokken pas bij 6-0 de kruitdampen op.

De Piershil aanhang vreesde het ergst voor de tweede helft, met nog eens vier treffers viel de 10-0 nederlaag nog reuze mee. ,,Ik kon niemand wat verwijten, de vechtersmentaliteit was wel aanwezig. Ik was ook weer blij met onze keeper, Robin Roest keepte wederom een prima wedstrijd”. Zaterdag mag Piershil het opnemen tegen buurman Goudswaardse Boys, voor beide ploegen een mooie gelegenheid om de tegenvallende en doffe seizoensstart wat op te poetsen.