Opening sociale wijkwinkel WerkSaam van Activiteitencentrum Symfonie onderdeel van de Gemiva-SVG Groep

513
Foto Gemiva

OUD-BEIJERLAND – Op woensdag 13 november heeft AC Symfonie van de Gemiva-SVG groep onder grote belangstelling haar nieuwe sociale wijkwinkel WerkSaam geopend.Na vorig jaar een maand een pop-up store in het centrum van Oud-Beijerland gehad te hebben en het ontvangen van een grote gift tijdens het ondernemersgala was het tijd om een definitieve winkel te starten.

Gekozen is voor een inpandige winkel binnen het activiteiten centrum met een eigen entree. WerkSaam is een sociale wijkwinkel waarmee we ons willen gaan richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen, participeren in de wijk en duurzaamheid.

Buurtbewoners kunnen spullen  in komen leveren zoals plastic doppen, oude mobile telefoons, frituurvet. Er wordt 2dehands kinderkleding tot maat 116 verkocht, er is een ruilboekenkast en er kunnen eigen gemaakte producten gekocht worden, dit alles onder het genot van een kopje koffie.

WerkSaam moet een plek worden waar onze cliënten met plezier kunnen werken, zich kunnen ontwikkelen en in contact staan met anderen. We hopen dan ook op veel bezoekers.

WerkSaam is een onderdeel van AC Symfonie aan de Ravelstraat 5 te Oud Beijerland.De openingstijden van Sociale Wijkwinkel WerkSaam zijn dinsdag van 9.30-12.00 uurWoensdag van 13.00-15.30 uur en donderdag van 09.30-12.00 uur

Over Gemiva-SVG locatie AC Symfonie

In AC Symfonie komen dagelijks  gemiddeld 35 tot 40 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en mensen die – tijdelijk of langdurig – ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving. We dragen bij aan een zo goed en gewoon mogelijk leven van de mensen die wij ondersteunen. Naast de sociale wijkwinkel zijn er diverse groepen die allerlei activiteiten uitvoeren. Voor meer informatie hierover kunt u een kijkje nemen op de website

Gemiva-SVG Groep

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5.000 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De organisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland. Bij de Gemiva-SVG Groep werken op dit moment 3.400 betaalde medewerkers en ruim 1.700 vrijwilligers.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.