Strijen zet goede reeks voort

STRIJEN – Het elftal van trainer Geert Meijer is na de winterstop nog ongeslagen; 6 overwinningen en 1 gelijkspel is een onwaarschijnlijk goed resultaat in de zware 2e klasse D, waarin wekelijks verrassingen voorkomen en met nog 6 wedstrijden te gaan is nog nauwelijks met enige zekerheid te stellen wie als kampioen uit de bus gaat rollen en wie samen met het praktisch gedegradeerde Alblasserdam afzakt naar de 3e klasse.

Strijen was de eerste helft van de wedstrijd tegen het met 8 punten onderaan staande Alblasserdam de bovenliggende partij, maar Sharlton Sambo en Kevin Theuns waren onzorgvuldig in de afronding om keeper Siggy Schutte te verschalken, terwijl aan de andere zijde keeper Natoe dos Santos nauwelijks de handen uit de mouwen moest steken. In de tweede helft schoot Strijen sterk uit de startblokken. Na een voorzet van Gregory Brader kopte Sharlton Sambo de bal slim door naar Kevin Theuns die de 1-0 binnenschoot en 2 minuten later brak Alwin van der Werff door over de rechterflank en legde de bal onzelfzuchtig breed op de meegelopen captain Kevin Theuns, die simpel 2-0 aantekende. In de 55e minuut leek Strijen een penalty toegekend te krijgen, nadat Sharlton Sambo door de verdediging slalomde en vlak voor keeper Schutte onderuit werd gewerkt. Scheidsrechter Calvert plaatste wel de fluit tussen zijn lippen, maar het erbij behorende fluitsignaal bleef uit. Via de handige Okan Orslan kwam Alblasserdam terug tot 2-1 en nadat de ingevallen Aaron Peres Maria strandde op keeper Schutte, wist dezelfde Okan Arslan in de 80e minuut de gelijkmaker aan te tekenen: 2-2. Dit was ook de uitslag van de heenwedstrijd op het moment dat Ablasserdam nog geen enkel punt had behaald en nu vreesden de trouwe supporters dat opnieuw punten verspeeld zouden worden.

Echter het slotoffensief leverde toch de dik verdiende winnende treffer op. Nadat de inzet van de weer bergen werk verzettende Pascal Burger smoorde in de verdediging belandde de bal voor de schietgrage voeten van Vincent Monster, die vanaf de rand van het strafschopgebied via een been van een verdediger raakknalde: 3-2. In de allerlaatste minuut verscheen Elmar Bakema nog gevaarlijk voor het Strijense doel, maar keeper Natoe dos Santos wist dit onheil te elimineren.

Door dit resultaat is Strijen geklommen naar een prachtige 5e plaats en gaan zij zaterdag naar Zwijndrecht om tegen Pelikaan te proberen de goede reeks voort te zetten en revanche te nemen op de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de Heer T. Gommans.