Vernieuwde uitgave succesvol boek Hessel Visser

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Auteur Hessel Visser (rechts) overhandigde het eerste exemplaar van de achtste druk aan wethouder Piet van Leenen. (Foto: Arie Pieters)

PUTTERSHOEK – In de Puttershoekse boekwinkel (‘Bij Arie lees, schrijf & kadoshop’) werd afgelopen woensdagochtend 3 april de geheel vernieuwde uitgave van het boek: ‘Werken met logistiek, supply chain management’ gepresenteerd. Auteur Hessel Visser overhandigde zelf het officiële eerste exemplaar van deze achtste druk aan wethouder Piet van Leenen. De eerste druk verscheen 25 jaar geleden. Ondertussen zijn van de verschillende uitgaven meer dan 160.000 exemplaren verkocht.

Deze achtste druk van dit zeer succesvolle boek is prachtig vormgegeven en bevat meer dan 400 afbeeldingen. ‘Werken met logistiek, supply chain management’ wordt inmiddels gezien als dé standaard voor het logistieke vakgebied. Het boek besteedt niet alleen aandacht aan de traditionele logistieke trajecten binnen productie en distributie, maar ook aan zaken als inkooplogistiek en ‘reverse logistics’. De theorie wordt toegelicht aan de hand van recente praktijkvoorbeelden uit de industrie, handel en zakelijke dienstverlening. Het kleurrijke boek bevat ruim 400 afbeeldingen. Hierbij zijn 150 fraaie foto’s, die grotendeels door Hessel Visser zijn gemaakt. Het boek is volkomen vernieuwd op basis van gebruikerswensen. Er staan meer dan 120 nieuwe praktijkvoorbeelden in en het is uitgebreid met actuele onderwerpen als blockchain, ketenfinanciering en circulaire logistiek. En ICT-onderwerpen die de logistiek direct raken, zoals de cloud en ‘internet of things’ zijn verwerkt in een sterk gemoderniseerd automatiseringshoofdstuk. Uiteraard komen ook thema’s als e-commerce, e-logistics en e-fulfilment uitgebreid aan bod.

Het boek ligt in de winkel bij ‘Bij Arie lees, schrijf en kadoshop’ en kan daarnaast kan men het via de bekende online boekhandels en alle fysieke boekwinkels kopen/bestellen. ‘Dit boek heb ik samen met prof. dr. Ad van Goor geschreven. Het is echt een heel verschil met de eerste uitgave. Dat was nog in zwart-wit en er stonden maar een paar foto’s in. Het boek is in de loop van de tijd steeds verder geëvolueerd tot wat het nu is; Een boek met meer dan 400 afbeeldingen en helemaal in kleur. Ik ken Piet van Leenen al lange tijd en omdat hij ook bij Koni heeft gewerkt, waar nieuwe logistieke technieken al snel werden toegepast’, vond ik het leuk om aan hem het eerste boek uit te reiken. Ik wilde dit graag doen bij ‘Bij Arie’, omdat die zich als plaatselijke winkelier met hart en ziel inzet voor het regionale product’, aldus Hessel Visser.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren